I SMERTER: Kaptein Stine Bredal Oftedal trøster Heidi Løke  under kampen mot Sverige,  Kari Aalvik Grimsbø i midten.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I SMERTER: Kaptein Stine Bredal Oftedal trøster Heidi Løke under kampen mot Sverige, Kari Aalvik Grimsbø i midten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Som å få et spark i balla. Da kan du kanskje tenke deg?

Heidi Løke melder seg klar til semifinale etter vond smell.

  • Norge - Russland fredag kl. 01.30

RIO (Dagbladet): OL kan være over for Marit Malm Frafjord (30) etter en overtråkk i kvartfinalen mot Sverige - men for Heidi Løke (33), som også fikk seg en smell, er det ingen fare.

- Hallo, dette er en OL-semifinale. Det skal mer til for å stoppe meg, sier Løke med et lite glis til Dagbladet.

- Hva skjedde, Heidi?

- Hun ene venstrebacken hoppet inn med kneet først og traff meg rett i den ene eggstokken. Det var forferdelig vondt, men det går bedre nå, sier Løke.

Fryktelig

- Preget det deg etter kampen?

- Ja, det er ikke ofte jeg har hatt så vondt. Legen vår (Anne Froholt) sa det kan sammenlignes med en «mann som får et spark i balla». Da kan du kanskje tenke deg? Det var fryktelig vondt, sier strekspilleren

Györ-proffen forteller videre:

- Den smerten var fryktelig. Jeg ble helt kvalm. Heldigvis gikk det over etter en periode, men jeg kjenner fortsatt at jeg har fått et spark - eller et kne - der..., sier 33-åringen.

- Hva tenker du om Russland-kampen?

- Det er en fordel at vi har Katrine (Lunde) som spiller på lag (Rostov-don) med mange av russerne. Det kan gi oss tips og hint som er nyttig inn mot kampen. Russland er et bra lag, men jeg føler vi har lært etter tapet i VM i fjor, sier Løke.

God tropp

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal har stått fram som en leder og har storspilt for Norge i de siste kampene.

- Russland er nok et av de sterkeste lagene, men jeg tipper at de ser på oss på samme måte. De har en god tropp, god bredde og en Trefilov (trener) som står og skriker, sier Oftedal til Dagbladet.

Oftedal forteller videre:

- Jeg klarer å være veldig «på mål» og jeg har følt meg veldig klar til match. Det er fortsatt en del som må bli bedre. Vi har noen tekniske feil som må bort før Russland-kampen, sier Oftedal.