«Som å gå på en slåsskamp og se en ishockey-kamp bryte løs»

Alle både på og utenfor isen ble med på slåsskampen, som nå gleder amerikanere med NHL-abstinenser.

(Dagbladet): Den nordamerikanske ishockeyligaen NHL er rammet av en lockout som til nå har ødelagt halve sesongen. På nyttårsaften møttes partene i konflikten igjen, og hockeyfansen håper nå at ventetida snart er omme.

Mens de venter har klippet du kan se i denne saken gått sin seiersgang på nettet. Videoen viser en slåsskamp som brøt løs under SPHL-kampen mellom Huntsville Havoc og Mississippi Surge i romjula.

Slåsskampen får ikke oppmerksomhet bare fordi amerikanerne er sultefôret på ishockeyunderholdning, men også siden den rett og slett var enorm.

129 utvisningsminutter Mer eller mindre samtlige spillere, trenere og andre i lagene var involvert.

Slåssinga foregikk ikke bare på isen, men også på benkene. Det hele startet da en Havoc-spiller ble dratt inn på Surge-benken der en gjeng motspillere kastet seg over ham.

Det hele utspilte seg i tillegg over langt flere minutter enn hva som er vanlig for ishockeyslåsskamper. Selv da basketaket så ut til å være over, fortsatte det i ytterligere ett minutt.

Ifølge Yahoo Sports ble det delt ut til sammen 129 utvisningsminutter på grunn av slagsmålet.

Entusiastisk kommentator Den som ble hardes straffet var Surge-spilleren Branden Kosolofskij. Han tok fram kølla i slagsmålet og ble hardt straffet på grunn av det.

Noe som også har bidratt til at klippet spres bredt er den engasjerte og lidenskapelige kommentatoren som tilsynelatende ikke klarer å styre sin begeistring over slagene som deles ut på isen.

The Inquisitr mener seansen minner om det gode gamle sitatet:

- Jeg gikk på en slåsskamp og en ishockeykamp brøt ut.

Fortsatt ingen NHL-løsning Når det gjelder selve NHL-lockouten ser det ut til at blodfansen snart kan få en forsinket julegave. På den siste dagen i 2012 møttes nemlig Gary Bettman fra NHL og Donald Fehr fra spillerforeningen til de første formelle forhandlingene siden 13. desember.

- Vi tilbrakte store deler av ettermiddagen med spillerforeningen. De kom med et svar på et forslag vi la fram på tirsdag, og det var et omfattende svar, sier Brettman til Sportingnews.

Sportsnettstedet slår fast at det fortsatt er et stykke igjen til en enighet som kan bety slutten for lockouten.

Fehr kunne fortelle at de to partene fortsatt var like langt unna en løsning som de «var for en måned siden».

Det kan med andre ord fortsatt ende med at partene tar hverandre for retten. Striden går på hvordan inntekter på 18,4 milliarder kroner skal fordeles.

Flere NHL-spillere har tatt turen til Europa - også til Norge - for å spille mens arbeidskonflikten løses. NHL mistet 2004/05-sesongen på grunn av en liknende konflikt, mens man i 1994/95 bare fikk spilt 48 kamper. Da varte lockouten til januar.