IKKE SOLGT: Carlos Tevez ble ikke solgt til Milan i dette vinduet, til tross for at de fleste trodde han kom til å bytte beite. Foto: Reuters / Phil Noble / Scanpix
IKKE SOLGT: Carlos Tevez ble ikke solgt til Milan i dette vinduet, til tross for at de fleste trodde han kom til å bytte beite. Foto: Reuters / Phil Noble / ScanpixVis mer

- Som å kjøpe en spurv når du ville ha en ørn

«Deadline day» oppsumert av ekspertene.

(Dagbladet): I går kveld ble overgangsvinduet lukket.

Sammenlignet med tidligere år gikk det langt roligere for seg, og i Premier League ble det handlet for «bare» 570 millioner kroner på spillerkjøp i januar - 1/4 av hva som gikk med i samme periode i fjor.

I Serie A og i La Liga har overgangsvinduet båret preg av den økonomiske situasjonen i landene, og de store kjøpene har uteblitt. Det har likevel blitt handlet, og vi ba tre eksperter på henholdsvis Serie A, Premier League og La Liga vurdere overgangsvinduet.

Serie A: Canal+-kommentator Per-Jarle Heggelund ble mest overrasket over at Carlos Tevez ikke ble solgt til AC Milan.

MILAN-KLAR: Maxi Lopez ble klar for Milan. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
MILAN-KLAR: Maxi Lopez ble klar for Milan. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

- Når han blir avbildet spisende lunch med Adriano Galliani trodde de fleste at fisken var fanga, men det ble ingen Tevez til Milan. Det var veldig overraskende, for er det noen som klarer å hente dyre, store spillere er det Galliani, sier Heggelund og viser til kjøpene av Zlatan Ibrahimovic og Robinho.

- Isteden ender Milan opp med Maxi Lopez, som kommer fra Catania. Det er litt som å få en spurv når du ville ha en ørn, sier Heggelund.

Heggelund stusser også over Milans kjøp av Inters Sulley Muntari.

- Det var et sjokk. Ingen ville ha ham, men Milan tok ham! Han kommer sikkert til å avgjøre derbyet til Milans fordel, det hadde vært typisk, ler Heggelund.

Han mener Inter, med sine tre kjøp rett før vinduet lukket seg, er den største overgangsvinneren i Serie A.

- Inter slår knockout på Milan. Palombo er en fantastisk signering. Det er litt overraskende at de klarer å lure ham fra Sampdoria. Palombo er jo hele Sampdoria. De mister Motta (klar for PSG, journ. anm), og da noen mål på offensiv dødball, men de får inn en mye bedre fotballspiller.

KANONKJØP: Angelo Palombo er klar for Inter. Sampdoria-kapteinen kommer på lån ut sesongen. - En fantastisk signering, mener Per-Jarle Heggelund. Foto: Reuters / ANSA / Scanpix
KANONKJØP: Angelo Palombo er klar for Inter. Sampdoria-kapteinen kommer på lån ut sesongen. - En fantastisk signering, mener Per-Jarle Heggelund. Foto: Reuters / ANSA / Scanpix Vis mer

- Guarin vet jeg ikke så mye om, men alle sier han er veldig, veldig bra.

Serieleder Juventus kjøpte ikke stort, men ble kvitt tre spillere som tjente svært godt i klubben.

- Det var det viktigste for Juventus, å bli kvitt de elefantene. Nå er det bare en elefant igjen, Fabio Grosso, sier Heggelund.

Premier League: TV2-ekspert Kasper Wikestad fulgte «Deadline Day» tettere enn de fleste i går fra TV 2s studio. Han synes det var et litt kjedelig vindu, men synes det er morsomt at omtrent halvparten av overgangene i Premier League gikk gjennom på «Deadline Day».

TIL INTER: Freddy Guarin er klar for Inter. Colombianeren kommer fra Porto. Foto: AP Photo / Fernando Vergara / Scanpix
TIL INTER: Freddy Guarin er klar for Inter. Colombianeren kommer fra Porto. Foto: AP Photo / Fernando Vergara / Scanpix Vis mer

- Panikken lever fortsatt, det er positivt, ler Wikestad.

Queens Park Rangers har handlet mye, men Wikestad mener flere av kjøpene har vært risikokjøp.

- Det er ingen av kjøpene de har gjort som er garantert suksess. Mark Hughes sa om Djibril Cissé at det er bare å se på scoringsrekorden hans, men i Lazio har han scoret ett mål på 18 kamper, og det er ikke akkurat betryggende. Det blir spennende å se om de slår til, de kjøpa.

TIL EVERTON: Nikica Jelavic er klar for Everton. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix
TIL EVERTON: Nikica Jelavic er klar for Everton. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix Vis mer

Han mener Everton kan bli overgangsvinneren i Premier League:

- De har fått inn en spiss, selv om jeg er usikker på Jelavic. Har sett han et par ganger for Rangers, og da har han vært litt treg og ubevegelig. Men det er ekstremt viktig med bredde, og de har fått tilbake Pienaar og hentet Darron Gibson.

Han stusser over at klubbene som kjemper om en topp fire-plassering ikke hentet flere spillere. Spesielt Arsenal mener Wikestad burde hentet inn noen.

TILBAKE TIL ENGLAND: Djibril Cissé vender tilbake til Premier League. Han ble klar for QPR i går. Foto: AFP Photo / Alberto Pizzoli / Scanpix
TILBAKE TIL ENGLAND: Djibril Cissé vender tilbake til Premier League. Han ble klar for QPR i går. Foto: AFP Photo / Alberto Pizzoli / Scanpix Vis mer

- De kunne trengt en ny back, og jeg stussa litt over at de ikke handlet mer. Wenger hentet spillere en måned for sent i sommer, og kanskje han ikke fikk førstevalgene sine denne måneden og da valgte å droppe det. Men jeg stussa over at de ikke hentet inn noen, ja, sier Wikestad.

Han var også overrasket over at Blackburn klarte å beholde Christopher Samba og Junior Hoilett.

- Det hadde jeg aldri i livet trodd. Det kan være forskjellen på Premier League og Championship for Blackburn, sier Wikestad.

La Liga: Canal+-ekspert Petter Veland sier at det har vært et litt tamt overgangsvindu i Spania på grunn av den økonomiske situasjonen i landet.

BEHOLD SAMBA: Blackburns midtstopperbauta Christopher Samba ble værende i klubben. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
BEHOLD SAMBA: Blackburns midtstopperbauta Christopher Samba ble værende i klubben. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer

- Det har preget overgangsvinduet at de to som har penger å svi av ikke har svidd dem av. Bortsett fra Real Madrid og Barcelona sliter de andre klubbene økonomisk, og det har vinduet båret preg av, sier Veland.

- De fleste klubbene har ikke rom for å kjøpe spillere hvis de ikke får solgt. Før har det blitt en dominoeffekt av at en spiller blir solgt, og da frigjør midler for andre klubber, men slik har det ikke blitt i år. Ingen av klubbene har råd til å sette i gang den effekten.

Han var imidlertid litt overrasket over Nilmar ikke dro fra Villarreal.

TIL ESPANYOL: Inter-talentet Philippe Coutinho (t.v) har gått på lån til Espanyol. Foto: EPA / Andreau Dalmau / Scanpix
TIL ESPANYOL: Inter-talentet Philippe Coutinho (t.v) har gått på lån til Espanyol. Foto: EPA / Andreau Dalmau / Scanpix Vis mer

- Det har vært skrevet mye om han de siste ukene, men han ble altså ikke solgt. Det har imidlertid vært Sao Paulo som har vært ivrigst på å sikre seg ham, og i Brasil er vinduet åpent til mars, så det er fremdeles mulig at han blir solgt.

- Hvis han hadde dratt hadde nok Giovanni Dos Santos blitt erstatteren hans, men siden han ikke ble solgt hadde ikke Villarreal penger til å hente ham, sier Veland.

ØNSKET I BRASIL: Villarreal-spiller Nilmar skal være ønsket av Sao Paolo. Foto: EPA / Domenech Castello / Scanpix
ØNSKET I BRASIL: Villarreal-spiller Nilmar skal være ønsket av Sao Paolo. Foto: EPA / Domenech Castello / Scanpix Vis mer