- Som å kjøpe et par tresko til 8000 kroner

TV 2s Aleksander Schau oppsummerer en av de villeste deadline-dagene på lenge.

TRESKO? Andy Carroll har levert for Newcastle denne sesongen - og plutselig er han en av verdens ti dyreste spillere gjennom tidene.Foto: SCANPIX(REUTERS/Phil Noble
TRESKO? Andy Carroll har levert for Newcastle denne sesongen - og plutselig er han en av verdens ti dyreste spillere gjennom tidene.Foto: SCANPIX(REUTERS/Phil NobleVis mer

Her er alle de bekreftede overgangene i Premier League

(Dagbladet): Det ble til slutt en av de mest hektiske avslutningene på overgangsvinduet i januar på flere år.

Millionene, for ikke å si milliardene, satt løst på de britiske øyer, og et par spillere fløy i privatfly på vei til og fra medisinske tester mens fotballsupportere verden fikk se gigantovergangene tikke inn utover kvelden:

Andy Carroll fra Newcastle til Liverpool for 320 millioner kroner.

Fernando Torres fra Liverpool til Chelsea for 480 millioner kroner.

• David Luiz fra Benfica til Chelsea for 210 millioner kroner.

For å nevne noen.

Galskap
TV 2s Aleksander Schau hadde ansvaret for kanalens dekning av tradisjonsrike «transfer deadline day» i ettermiddag. Etter et par timer med kaos er han nærmest slått i bakken av all aktiviteten.

- Det er galskap. Det vitner om utrolig dårlig planlegging og klubbdrift når man holder på og shoppe sånn på siste dag. Det går ikke an å holde på sånn, med så god tid til å forberede seg, sier Schau til Dagbladet, noen få minutter før siste frist går ut.

- Spillere flyr rundt på medisinske tester i siste liten. Man må ikke glemme at de testene som oftest blir regnet som svært viktige, og tar rundt tre timer. Nå rekker man omtrent å spørre spillerne om det og det gjør vondt, og så blir det opp til vedkommende å ha integritet nok til å svare ærlig, sier han.

Som alle andre fotballelskere medgir likevel Schau at han selvfølgelig synes dette er moro.

- Det er jo underholdende med galskapen, det mest underholdende januarvinduet på lang tid. Det er jo moro når noen går inn på et casino og setter 20 000 på svart, sier han.

Tresko til 8000
Det begynte altså skikkelig med Andy Carroll.

RASERI: Fernando Torres' rekordovergang til Chelsea er ikke populær i Merseyside-området.Foto: SCANPIX/
RASERI: Fernando Torres' rekordovergang til Chelsea er ikke populær i Merseyside-området.Foto: SCANPIX/ Vis mer

Newcastle gjorde seg kostbare, men gikk til slutt med på 320 millioner kroner for en 22-åring med en landskamp og en halv sesong på øverste nivå i England.

- Jeg mener Carroll til 320 millioner er en bedre deal enn Torres til 480 millioner kroner, men det er jo ikke det vi snakker om. Begge deler er jo altfor mye. David Villa kostet Barcelona mindre enn det Carroll koster Liverpool. Det er som å kjøpe et par tresko til 8000 kroner. I alle dager, sier Aleksander Schau.

Styrket av storhandel
Likevel mener han både Liverpool og Chelsea kommer styrket ut av galskapen.

- Dersom Liverpool selger Torres for 500 millioner og Babel for 60, kommer de pengemessig ganske godt ut, sier Schau.

- Før dette hadde de et spisspar med Torres og David N'gog, og Torres ville jo ikke være der, ganske enkelt. Nå sitter de igjen med spissparet Carroll og Suarez. Det ville jeg som midtstopper ha følt var verre å møte enn Torres/N'Gog. Tenk deg å gå i duell med den zeppelineren Andy Carroll, og når ballen bare detter ned foran kassa så er Suarez der for å pirke den inn. Det tror jeg vi får se en del ganger, mener TV 2-profilen.

Chelsea på sin side har hentet klassespillere, mener Schau.

- Chelsea får inn to mann i en stall som har vært tynn hele denne sesongen. De har vært få, med små muligheter til å rotere, sier han.

- Nå signerer de to ekstra mann som kan gå rett inn på laget. David Luiz er en spiller som fort er blant de ledende midtstopperne i Europa om han slår til og får ut potensialet sitt. Fernando Torres vet vi alle hva står for når han er i slag, sier Schau.

Og puster foreløpig ut etter en deadline-dag av de sjeldne.

FULGTE DRAMAET TETT: TV 2s Aleksander Schau.  Foto: Morten Holm / SCANPIX
FULGTE DRAMAET TETT: TV 2s Aleksander Schau. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer