- Som å miste et familiemedlem

Pressekonferanse om Alexander Dale Oen i Arizona i natt.

DYP SORG: Lege Ola Rønsen (t.v.) og landslagstrener Petter Løvberg var dypt preget da de møtte til pressekonferanse i Flagstaff Arizona i natt. Foto: Johannes Worsøe Berg/Dagbladet
DYP SORG: Lege Ola Rønsen (t.v.) og landslagstrener Petter Løvberg var dypt preget da de møtte til pressekonferanse i Flagstaff Arizona i natt. Foto: Johannes Worsøe Berg/DagbladetVis mer

FLAGSTAFF (Dagbladet): Landslagstrener Petter Løvberg og Olympiatoppens lege, Ola Rønsen, var dypt preget av det tragiske dødsfallet til Alexander Dale Oen da Dagbladet traff dem på politistasjonen i Flagstaff i Arizona i natt norsk tid.

Her holdt de pressekonferanse sammen med amerikansk politi etter at politiet hadde offentliggjort sin foreløpige rapport,

-Dette er som å miste et familiemedlem. Akkurat nå har vi alt fokus på å ta vare på resten av gjengen her borte og alle dem hjemme i Norge, sier Løvberg til Dagbladet.

- Vond drøm Verken han eller Rønsen har sovet noe særlig siden de dramatiske minuttene mandag kveld. Løvberg forteller at de har grått sammen det siste døgnet.

-Det føles fortsatt helt uvirkelig. Det føles som å gå ut og inn av en vond drøm. Vi er fortsatt i en sjokkfase, sier Rønsen til Dagbladet.

Han fikk ingen forvarsler om at Dale Oen

To representanter for Den norske sjømannskirken er kommet til hotellet, Embassy Suites, hvor Dale Oen bodde sammen med resten av de norske utøverne. Til sammen er det 26 nordmenn med på turen, og på hotellet er det opprettet et fellesrom hvor alle som ønsker kan komme og sørge sammen.

- Folk takler dette på ulikt vis, og vi har alt fokus på å legge til rette på best mulig måte for alle, sier Løvberg.

Tirsdag kveld amerikansk tid var det lukket minnestund for den suksessfulle svømmeren på hotellet. Nordmennene reiser hjem igjen til Norge onsdag, slik planen var også før Dale Oen døde.

Rønsen kom raskt til stedet da Dale Oen ble funnet livløs av lagkamerater som reagerte på at han hadde vært svært lenge i dusjen. Rønsen satte umiddelbart i gang livreddende tiltak.

- Ambulansen, som kom svært raskt til stedet, hadde også med hjertestarter, forteller Rønsen til Dagbladet.

Etterforskning Dale Oen ble i går obdusert av Coconino County Medical Examiner's Office. Det vil fortsatt ta uker før obduksjonsrapporten er klar, men politiet opplyste allerede på en pressekonferanse i natt at det ikke er mistanke om noe kriminelt. Rønsen var til stede under obduksjonen på vegne av familien.

- Det er praksis her at alle dødsfall som skjer uten andre til stede blir etterforsket. Derfor er politiet koblet inn på denne måten, forklarer fungerende politisjef, Kevin Treadway, til Dagbladet.

Han forteller at politiet har etterforsket saken på høygir siden Dale Oen ble erklært død klokka 20.39 amerikansk tid.

- På vegne av politiet vil jeg uttrykke vår dypeste kondolanse til Dale Oens familie for dette dypt tragiske og brå dødsfallet, sier Treadway.

Politiet avventer fortsatt den endelige obduksjonsrapporten, men norske vitner er nå avhørt og kan derfor reise hjem som planlagt.

KONDOLERER: Fungerende politisjef i Flagstaff, Kevin Treadway, gir sine dypeste kondolanser til familien til Alexander Dale Oen. Foto: Johannes Worsøe Berg
KONDOLERER: Fungerende politisjef i Flagstaff, Kevin Treadway, gir sine dypeste kondolanser til familien til Alexander Dale Oen. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer