DÅRLIGE FORHOLD: Aksel Lund Svindal var ikke veldig fornøyd med forholdene under herrenes super-G-trening tirsdag morgen. Foto: Bjørn Langsem
DÅRLIGE FORHOLD: Aksel Lund Svindal var ikke veldig fornøyd med forholdene under herrenes super-G-trening tirsdag morgen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Som å rote rundt i ballbingen på Ikea

Elendige forhold preger VM-byen.

SCHLADMING (Dagbladet): Det er mildt og vått i den østerrikske VM-byen Schladming 24 timer før herrenes super-G.

Mandag falt det mye våt snø i området, og værmeldingen gir liten grunn til optimisme når det gjelder gode forhold.

Under tirsdagens super-G-trening, som ble gjennomført noen få kilometer unna selve VM-løypa, var det dårlige forhold som møtte de norske VM-håpene.

- De er ræva, dessverre. Det er som å rote rundt i ballbingen på Ikea med alle unga, sier Kjetil Jansrud (27) like etter å ha fått av seg skia etter økta i morgentimene.

Håper på bedre eller mye verre
Han og Aksel Lund Svindal (30) er Norges store VM-håp, men ingen av de to ble veldig mye klokere på hva som venter under herrenes åpningsrenn onsdag.

- Det er ingen hold i snøen, bare sukkerkuler. Man får ikke så mye ut av dette her, men det er god balansetrening om ikke annet. Vi får bare ta det som en oppvarming og håpe det er litt bedre borte i rennbakken, sier Jansrud uten alt for mye optimisme i stemmen.

- Vi fikk beskjed om at forholdene var gode her, og de var dårlige. Vi har fått tilsvarende rapporter om gode forhold i rennløypa. Vi skal bort å prøve bakken om en snau time.

Lund Svindal håper også på bedre forhold i VM-løypa, men er de ikke det håper han de blir fryktelig dårlige, sier han til Dagbladet.

- Da håper jeg det blir helt tydelig at startnummersystemet straffer de beste når det blir dårlige forhold. Da ser FIS at det kanskje ikke alltid er like ideelt å starte slik systemet er nå.

Mulighet for nedbør
I super-G starter de beste mellom nummer 16 og 22, og slik forholdene er nå kan det være best å være en av de første som starter.

- Det er ganske mange gode løpere som har den muligheten, men det er sånne ting man ikke får kontrollert, sier Jansrud.

Det er også mulighet for en del snøfall i området fram til onsdag, og da vil det i tilfelle bli enda verre i bakken.

Lund Svindal har tidligere snakket om hvor godt han liker det når temperaturen er lav og snøen veldig veldig kald.

- Aksel har gjort det bra på våt snø før, men det er ikke det vi håper på, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til Dagbladet.

PS! Tåke skaper også problemer første konkurransedag i Schladming, og kvinnenes super-G er allerede utsatt en rekke ganger.

SOM SUKKER: Kjetil Jansrud sa det eneste positive å ta med seg fra tirsdagens trening var at det hjalp balansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SOM SUKKER: Kjetil Jansrud sa det eneste positive å ta med seg fra tirsdagens trening var at det hjalp balansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer