FORSIKTIG: Jose Mourinho sikret seg ett poeng på hjemmebane da han byttet ut en offensiv midtbanespiller med et ekstra anker. Foto: AFP/ DOMINIQUE FAGET
FORSIKTIG: Jose Mourinho sikret seg ett poeng på hjemmebane da han byttet ut en offensiv midtbanespiller med et ekstra anker. Foto: AFP/ DOMINIQUE FAGETVis mer

- Som å se en løve leke seg med en mus

Mourinho-taktikk får stryk av Real-legende.

Hva skal Real Madrid-trener José Mourinho finne på for å slå Barcelona i cupfinalen? Ringreven står foran et dilemma.

Taktikken kan bli helt avgjørende når Real Madrid skal forsøke å ta den eneste tittelen de har sjanse på denne sesongen.

I lørdagens seriekamp gikk Mourinho for en defensiv og forsiktig taktikk. Det likte ikke Reals ærespresident Alfredo Di Stefano noe særlig. Barcelona hadde en ballbesittelse på 72 prosent.

Løve - Det var som å se en løve leke seg med en mus. Skal de han noen sjanse til å vinne mot Barcelona, kreves det hardere lut, mente 84-åringen.

Mourinho satt på benken lørdag og håpet at hans defensive taktikk kunne gi dem noen kontringer som kunne avgjøre kampen til Reals fordel.

Slik gikk det ikke.

Mourinho er likevel ikke med på at taktikken var feilslått. Spesielt etter som Raúl Albiol pådro seg utvisning tidlig i 2. omgang. Real Madrid måtte avslutte kampen med 10 mann.

Lionel Messi scoret først på straffe for Barcelona. Deretter var det Cristiano Ronaldos tur fra krittmerket.

Dermed endte det 1-1.

For hjemmepublikummet føltes det som en seier, selv om uavgjort ikke var tilstrekkelig for å sette Barcelona under press med tanke på seriegullet. Real Madrid er åtte poeng bak Barcelona på 2.-plass.

Disposisjoner Pepes inntreden på midtbanen var en del av Mourinhos taktikk lørdag. Det gjorde at Mesut Özil måtte starte på benken.

Tyskeren var god da han kom inn fra benken i 2. omgang. Onsdag spiller han trolig fra start. Raúl Albiol spiller helt sikkert ikke. Hans røde kort gjør at han er suspendert. Sergio Ramos blir trolig flyttet inn sentralt sammen med Ricardo Carvalho.

Hos Barcelona ligger det ikke an til store forandringer. Det er usikkert om Carles Puyol er i stand til å spille. Javier Mascherano er spilleklar etter suspensjonen. Det gjenstår å se om trener Pep Guardiola mønstrer ham fra start.

(NTB-Reuters)

IKKE GLADFOTBALL? Real Madrid-legende og æresformann Alfredo Di Stefano liker ikke spillestilen til klubben under Mourinho. Foto: EPA/JUAN M. ESPINOSA
IKKE GLADFOTBALL? Real Madrid-legende og æresformann Alfredo Di Stefano liker ikke spillestilen til klubben under Mourinho. Foto: EPA/JUAN M. ESPINOSA Vis mer