Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som å si at Guardiola eier en restaurant i Oslo med Øvrebø

Mourinho benekter forretninger med portugisisk dommer.

LOST IN TRANSLATION: Jose Mourinho svarer pressen på både engelsk, spansk, italiensk og portugisisk. Kanskje ikke så rart at det figurerer litt forskjellige versjoner av sitatet hans om en restaurant i Oslo. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix
LOST IN TRANSLATION: Jose Mourinho svarer pressen på både engelsk, spansk, italiensk og portugisisk. Kanskje ikke så rart at det figurerer litt forskjellige versjoner av sitatet hans om en restaurant i Oslo. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Inter-manager Jose Mourinho var som vanlig i sitt ess under gårsdagens pressekonferanse.

Foran kveldens returmøte med Barcelona på Camp Nou, benyttet han nok en gang anledningen til å sparke litt verbalt etter Tom Henning Øvrebø.

Den norske dommerens navn dukket nemlig opp når Mourinho svarte på ryktene om at han skal drive en restaurant i Portugal sammen med landsmannen Olegário Benquerença.

Den portugisiske dommeren godkjente blant annet et offsidemål for Inter på Giuseppe Meazza sist uke.

- Har nok å gjøreEtter kampen minnet Mourinho Barcelona på hjelpen de fikk av Øvrebø mot Chelsea i semifinalen i fjor.

Og i går ble altså Øvrebø igjen dratt opp av hatten til magiske Mourinho.

- Å tro at jeg eier en restaurant i Portugal sammen med Benquerença er som å si at Guardiola eier en i Oslo sammen med Øvrebø. Jeg har nok å gjøre innen fotballen, og har ikke tid til restauranter eller andre forretninger, sier Mourinho ifølge La Stampa.

Den italienske storavisa har i alle fall den mest logiske gjengivelsen av Mourinhos Oslo-spøk.

I flere engelske medier og i dagens VG skrives det at Mourinho som svar på beskyldningene skal ha sagt noe slikt som:

- Det ble sagt at det var en restaurant i Oslo.

«Middag i Oslo»Kanskje ikke så rart om det går i ball for de som skal oversette og referere den sjarmerende arrogante Mourinho, som svarer på engelsk, spansk og italiensk om hverandre. Og katalansk eller portugisisk for den slags skyld.

Spanske AS ser ut til å ha en helt annen tolkning av det som ble sagt. Slik omtaler de episoden:

«Han benektet også å ha spist middag med Benquerença (...) i Oslo, slik en portugisisk journalist antydet for ham:

- Jeg spiste middag i Oslo, men ikke med ham. Jeg bruker tida mi på denne jobben og ikke andre aktiviteter.»

Det virker noe spesielt om Mourinho har spist middag i Oslo nylig. Men så er han jo også, etter eget utsagn, temmelig spesiell.

Peps potetvogn?For sikkerhets skyld tar vi en telefon til Oslo-dommer Tom Henning Øvrebø for å få bekreftet at han ikke driver noen spisesteder sammen med Pep Guardiola i hovedstaden.

- Tja, vi har en sånn potetvogn som vi bruker på lørdagskveldene. Teller det som restaurant? spør en lattermild Øvrebø.

Før han ber Dagbladet presisere at det var en spøk, og at han ikke har noen som helst forbindelser til Barcelona. Eller noen andre interesser i restaurantbransjen, for den saks skyld.

- Det er liksom ikke helt min bransje, sier psykologen.

Det er best å ikke ta noen sjanser når Mourinho er på krigsstien.

IKKE RESTAURANT-EIER: Tom Henning Øvrebø fikk en skyllebøtte av Michael Ballack og flere andre Chelsea-spillere under fjorårets semifinale, der Barcelona gikk videre. Men han avkrefter at han eier en restaurant sammen med Pep Guardiola. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
IKKE RESTAURANT-EIER: Tom Henning Øvrebø fikk en skyllebøtte av Michael Ballack og flere andre Chelsea-spillere under fjorårets semifinale, der Barcelona gikk videre. Men han avkrefter at han eier en restaurant sammen med Pep Guardiola. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!