Norge sendte Frankrike ut av Håndball-EM 2020

Som å slå ut Brasil!

Men denne gangen kom ikke Norges seier som et mirakel.

TIDENENE SKIFTER: Sander Sagosen og Norge har passert selveste Frankrike i håndball. Det ga en festkveld i Trondheim Spektrum. FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TIDENENE SKIFTER: Sander Sagosen og Norge har passert selveste Frankrike i håndball. Det ga en festkveld i Trondheim Spektrum. FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HÅNDBALLGUTTA fikk hallen til å koke da stormesterne Frankrike ble sendt ut av EM etter bare to kamper i gruppespillet. Rent prestasjonsmessig var det som å sende Brasil ut av et fotball-VM, men det har vi jo aldri greid.

Da de norske fotballgutta slo brasilianerne i gruppespillet i VM 1998, var det i en kamp som rent resultatmessig var uten betydning for de mektige motstanderne. Denne gangen betydde resultatet alt:

  • Denne norske 28 - 26 seieren markerte avslutningen på storhetstida til håndballsportens aller beste landslag.

Og fortsettelsen på et norsk håndballeventyr som med Sander Sagosen i hovedrollen kan ende hvor som helst.

FOR denne sammenlikningen med verdenssporten fotball er jo ikke bare et fortellergrep for å få fram prestasjonen til den spillgruppa som de siste åra har holdt høyest nivå i norsk lagidrett. Det er reelle kvaliteter som skiller gullalderen i norsk landslagsfotball med samme periode for håndballgutta.

Mens Norges og Egil Drillo Olsens suksess på 1990-tallet mest var et resultat av en nyskapende, lojalt gjennomført taktikk, har denne håndballgruppa til Christian Berge et tydelig høyere individuelt sportslig nivå. Altså sett i forhold til konkurrentene i en lagsport som egentlig bare er europeisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer