- Som å slippe ut av fengsel

Manchester United- Leicester 2-2. Det var spilt 93 minutter av serieåpninga på Old Trafford. Og manager Alex Ferguson innså at det ble sjokktap mot Leicester. Men da skrudde David Beckham (23) inn en spesial fra 25 meter - og reddet Ferguson fra ydmykelsen.

Beckham signerte en ny femårskontrakt verdt 90 millioner kroner på fredag, og fant ut at det var lurt å begynne nedbetalinga så fort som mulig. Derfor var det aldri tvil da United fikk frispark snaut 25 meter fra Leicesters mål på stillinga 1-2. Og vips hadde Beckham reddet klubben fra en katastrofestart i årets Premier League. # - Beckhams frispark var som å slippe ut av fengsel, innrømmer manager Alex Ferguson.

Men legger ærlig til:

- Det kan vel diskuteres om vi fortjente det ene poenget.

Drillo-avgjørelse

For det meste fikk galt for United i går. Det tok bare sju minutter før gjestene fra Leicester utnyttet Jaap Stams sleivete forsvarsarbeid. Emile Heskey var mannen som fikk revene til å drømme om en reprise av 1-0-seieren i januar på samme stadion.

Og 1-0 sto seg til et kvarter før slutt da Tony Cottee økte til 2-0. Da tok Ferguson en Drillo-avgjørelse og byttet inn Teddy Sheringham. Derfra og ut luktet det Norge- Brasil av United-opphentinga.

  • 1-2: Teddy Sheringham stanget inn et David Beckham-skudd med panna ti minutter før slutt.
  • 2-2: Beckhams magiske blinkskudd fra 25 meter.

Og da var Beckhams røde kort fra VM glemt av de 55000 tilskuerne. Old Trafford eksploderte. Til forskjell fra tidligere i kampen da Beckham ble buet mer enn tiljublet.

- David har alltid vært den samme personen hele tida. Han bryr seg ikke om kritikken, roser manager Ferguson.

- At han binder seg til klubben i fem år bekrefter hvilke ambisjoner United har, fortsetter Fergie.

Helnorsk stopperpar

I går fikk manageren nok en påminnelse om at han kanskje tok litt vel hardt i da han fylte ut sjekken på 125 millioner kroner til PSV Eindoven. For Jaap Stam var usikker og plasseringssvak i den ene omgangen han fikk i midtforsvaret. Etter pause kom Henning Berg inn og dannet et helnorsk stopperpar med landslagskollega Ronny Johnsen. De gjorde en grei jobb, men lot Cottee stå umarkert da han headet inn Leicesters andre mål.

- Stam har problemer med en muskel i låret, sier Ferguson til NTB om byttet. Han la til at det også var litt nerver med i spillet for nederlenderen.

Ronny Johnsen hadde også en kjempemulighet til å score mot slutten av første omgang. Men skuddet hans gikk rett i fanget på Leicester-keeper Kasey Keller.

# # DRØMMETREFF: David Beckham var strålende da laget hentet opp Leicesters 2-0-ledelse i løpet av sluttminuttene. Men før scoringa måtte 23-åringen tåle buing fra tribunen hver gang han var borti ballen. Etter fulltrefferen var han bare helt. # Foto: NTB/ALLSPORT