«Som å spille i Øst-Europa»

LARVIK (Dagbladet): Larvik- Bækkelaget 33- 27: Det kokte i Bergslihallen da Larvik tok første stikk i kampen om seriemesterskapet. - Som å spille i Øst-Europa, sukker BSK-trener Frode Kyvåg.

Det enormt patriotiske hjemmepublikummet er én ting, men Kyvåg føler også at pipeblåserne var mot de blågule hele kampen.

- Dommerne var feige, og klarte ikke å være upåvirket av det enorme trøkket på tribunene. Det er greit at slikt skjer på utebane i Europa, men det skal ikke skje i Norge, sier han til Dagbladet.

Fordelt jevnt

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad bare ler av Kyvågs dommerevaluering.

- Det er jeg ikke enig i. Ikke ut fra de erfaringen jeg har med å spille i Øst-Europa.

- Dommerne gjør en del rare ting, men det fordeler seg jevnt mellom lagene utover kampen, sier Gjekstad til Dagbladet.

Gårsdagens kamp ble aldri spennende. Larvik dro fra Bækkelaget de siste ti minuttene mot pause, og ledet komfortabelt 18- 13 da de gikk i garderoben. I andre omgang var hjemmelaget foran med ni mål på det meste, men Bækkelaget scoret tre viktige mål mot slutten. I årets serie teller nemlig innbyrdes oppgjør foran målforskjellen totalt ved poenglikhet.

- Å tape med seks mål var greit. Serien er faen ikke avgjort enda. For å være ærlig tror jeg vi blir seriemestere, sier en sjølsikker Frode Kyvåg.

Han mener årets BSK-lag er like bra som fjorårets utgave.

Hevn

- Vi skal i alle fall ta hevn mot Larvik når de kommer til oss i Ekeberghallen i april. Det er sikkert.

At Larvik slurvet mot slutten kan bli skjebnesvangert.

- I verste fall ble serien avgjort med de målene vi slapp inn mot slutten, men mye skal skje før neste møte med BSK. Jeg føler at vi har mye å gå på i vårt lag også, særlig forsvarsmessig, sier Gjekstad.

  • Larvik-treneren veddet hårlokkene på at det ikke kom mer enn 2000 tilskuere til Bergslihallen. Han fikk rett, men 1565 tilskuere gjorde sitt til å gjøre luggen svett på Gjekstad.
SINT: BSK-trener Frode Kyvåg mente dommerne var feige og publikum for røffe i bortekampen mot Larvik i går kveld.