- Som å stå på skøyter ned en trappestige

Frode Andresen om skytekollapsen.

RUHPOLDING/OSLO (Dagbladet.no): Dette var dagen da Frode Andresen skulle skyte seg inn på stafettlaget til neste måneds VM.

Sammen med Lars Berger og Stian Eckhoff kjemper han om den siste plassen ved siden av trekløveret Emil Hegle Svendsen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen.


Dagens tredjeetappe startet da også bra for Andresen. På liggende skyting skjøt han alle fem blinkene rett ned og beholdt Norges ledelse.

Men så kom den stående skytingen. De tre første skuddene ble løsnet raskt og presist, og deretter raknet det helt:

Frode Andresen bommet fem ganger, pådro seg to strafferunder og skjøt seg iallfall ikke nærmere en plass på stafettlaget i VM.

Her følger forklaringen:


- Jeg var så skjelven i beina. Det var som å stå på skøyter ned en trappestige, og det er ingen enkel øvelse å skyte samtidig som du gjør det, forsikrer Andresen for Dagbladet.no.

Han avviser at han gikk for hardt ut, og at det er årsaken til skjelvingen.

VANSKELIG: - Som å stå på skøyter ned en trappestige, sier Frode Andresen om sin stående skyting. Den endte med fem bom. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
VANSKELIG: - Som å stå på skøyter ned en trappestige, sier Frode Andresen om sin stående skyting. Den endte med fem bom. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Jeg forsøkte å gå kontrollert, men dette er noe som skjer av og til, sier Andresen, som uansett reddet seg inn gjennom god skigåing.