KJÆRLIGHETSSORG: Fansen tok det tungt da deres store talent tok med seg far, mor og modellkjæreste og reiste til Manchester. Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
KJÆRLIGHETSSORG: Fansen tok det tungt da deres store talent tok med seg far, mor og modellkjæreste og reiste til Manchester. Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

- Som å stikke en kniv i hjertet til en Atlético-fan og vri om mange ganger

Agüero blir hatet - de Gea blir mest savnet.

(Dagbladet): Det var stor forskjell på avgangen til Sergio Agüero og David de Gea da begge tok farvel med sin tidligere klubb. Mens Atlético-fansen sang «Dø Agüero, dø» sammenhengende i 30 minutter da argentineren dro til City, var det ikke de samme scenene da David de Gea forlot Atlético Madrid.

- Agüero signerte ny kontrakt i januar og sa da at han ønsket å bli. Han utelukket heller ikke en overgang til erkerival Real Madrid. Det er som å stikke en kniv i hjertet til en Atletico-fan og vri om mange ganger. Med de Gea var det mer kjærlighetssorg for fansen. De ville ikke miste en så talentfull spiller, sier Veland til Dagbladet.

Store hansker å fylle David de Gea skal ta opp arven etter Edwin van der Sar i Manchester United buret. Spanjolen er halvparten så gammel som sin forgjenger, og har store hansker å fylle etter nederlenderen som var seks år i klubben.

Petter Veland er ekspert på spansk fotball og følger La Liga tettere enn de fleste. Han har stor tro på at den unge spanjolen vil lykkes i England.

- Han er først og fremst en god skuddstopper én mot én, og på avslutninger fra kort hold. Han er god i feltet og har en god rekkevidde med sin høyde. I tillegg er han er ikke en slepphendt keeper. Jeg er overbevist om at han vil lykkes i England, sier Veland.

David de Gea fikk mye pepper for blunderen han gjorde i Community Shield-kampen mot erkerival og nabo City. I ettertid har den danske United-legenden Peter Schmeichel gått offentlig ut og forsvart den unge keeperen.

- Han er ustabil, han fyller 21 år i år. Han har riktignok spilt finalen i Europaligaen, men han er fortsatt fersk. Han er ikke en person som går gjennom en sesong uten å gjøre tabber. Noen ganger beregner han feil på langskudd. Språket kan også bli et problem, han trenger tid, sier Veland.

Passiv Mange påpeker at David de Gea også var alt for passiv i feltet på den første scoringen til Lescott i den samme kampen. Spanjolen ble stående på strek da ballen ble slått inn i feltet.

- Han er en uredd keeper, men det er stor forskjell på spansk og engelsk fotball. Spørsmålet er om han er den lederen som keepere bør være i England. Han er ikke så autoritær i feltet ennå, sier Veland.

MODELLKJÆRESTE: David de Gea dumpet sin mangeårige kjæreste til fordel for sanger og modell Edurne Garcia Almagro. REUTERS/Sergio Perez
MODELLKJÆRESTE: David de Gea dumpet sin mangeårige kjæreste til fordel for sanger og modell Edurne Garcia Almagro. REUTERS/Sergio Perez Vis mer

De Gea ble sammenliknet med van der Sar lenge før han havnet under radaren til Manchester-boss Alex Ferguson. Han fikk kallenavnet «van de Gea» av lagkameratene i Madrid.

- Han fikk kallenavnet lenge før United var interessert. Han er veldig lik van der Sar med tanke på høyden og måten begge beveger seg på. Casillas er den siste jeg så som var så god da han var på den alderen. De fleste sammenliknes mot Casillas i Spania for å vise hvor stort talent man er, sier Veland.

Liker raske biler Manchester Uniteds nyervervelse har innrømmet at han har en forkjærlighet for raske biler, med den italienske bilen Ferrari som en personlig favoritt.

Når du i tillegg legger til at han har en modellkjæreste med seg på lasset fra Madrid, så kan det på utsiden virke som han lever et utsvevende liv.

- Ja, han liker raske biler og har en modellkjæreste, men er ikke typen som får noen overskrifter. Jeg har lest at han ikke drikker alkohol, uten at jeg kan garantere det. Han er en stille og jordnær type. I Spania liker journalister å snakke med de som tør å uttale seg. De Gea er avbalansert og trygg i svarene sine. Han sier aldri noe han ikke skulle sagt til media, sier Veland.

UPOPULÆR: Sergio Agüero har havnet i unåde på Vicente Calderón etter overgangen til Manchester City.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
UPOPULÆR: Sergio Agüero har havnet i unåde på Vicente Calderón etter overgangen til Manchester City.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer