- Som å stille i en OL- eller VM-finale

Pappa om Christina Vukicevics sjanser i Berlin.

MØTER DE BESTE:Christina Vukicevic skal vise at hun holder verdensklasse i Golden League-stevnet i Berlin søndag. Foto: Per-Kristian Eriksen / SCANPIX
MØTER DE BESTE:Christina Vukicevic skal vise at hun holder verdensklasse i Golden League-stevnet i Berlin søndag. Foto: Per-Kristian Eriksen / SCANPIXVis mer

|||

Pappa og trener Petar Vukicevic er ikke i tvil om at datteren Christina er i verdensklasse. Det skal hun bevise i Berlin søndag.

- Golden League-åpningen i Berlin søndag er stor, for kvalitetsmessig blir det som å stille i en OL- eller VM-finale. Men det er likevel ikke et stevne vi har prioritert spesielt. Det er mange viktige stevner som kommer i tiden framover, og for Christina blir EM for lag i Bergen neste helg vel så viktig, sier Petar Vukicevic til NTB.

Etter en heller skuffende sesong i fjor rent tidsmessig, der Christina Vukicevic stoppet på 13,05 sekunder på korthekken (100 meter), har det virkelig løsnet for det norske korthekkhåpet i år.

Allerede i det første stevnet på Bislett 23. mai brøt hun drømmegrensen og satte norsk rekord med 12,87 sekunder. Uken etter sjokkerte hun med å slå verdenseliten og forbedre rekorden til 12,74 i det store internasjonale stevnet i Hengelo, og sist helg løp hun på 12,92 sekunder i Florø.

Beholde og utvikle

- Treningen nå er lagt opp med tanke på å beholde den gode formen Christina har, og å utvikle den videre. At hun løper så stabilt som hun gjør i øyeblikket er ingen overraskelse, for vi var klar over at det ville bli slik, sier pappa Petar.

Christina Vukicevic er nummer en på europalisten i år, og det er bare fire løpere som har bedre tid enn henne i verden. Den som topper listen er canadiske Priscilla Lopes-Schliep med 12,52 fra Doha 8. mai, men etter det har hun ikke løpt raskere enn Vukicevic.

Sist helg klarte hun 12,75 i Prefontaine Classic i Eugene.

- Jeg synes ikke 12,92 som Christina klarte i medvind i Florø, er noe spesielt i forhold til Hengelo-resultatet. Men når det er sagt, vil jeg gjerne legge til at dersom 12,74 blir det beste Christina klarer i år, så er det over de forventningene vi hadde før sesongstart. Dersom hun skulle klare å løpe raskere i noen av de storstevnene som står foran oss, blir vi kjempefornøyde. Det vil vi se på som en bonus, sier Petar Vukicevic.

U23-EM er viktigst

Mellom lag-EM i Bergen neste helg og Bislett Games 3. juli kommer Vukicevic til å trene knallhardt i ti dager. Da blir det lagt opp til skikkelig hardkjør.

Det skal gi toppform til GL-stevnene i Oslo og Roma samt U23-EM i Litauen midt i juli.

- Fortsatt er det U23-EM som er det aller viktigste stevnet for Christina denne sesongen, og det er der vi håper toppformen virkelig skal være inne, sier pappa Petar.

Etter EM stiller Christina i DN Galaen i Stockholm, NM i Lillehammer og VM i Berlin.

- Jeg ser det slik at Christina er i så god form at det kan gå veldig fort for henne i alle de stevnene jeg har snakket om. Men for å få topptider er det mye som skal klaffe. Det gjelder å ha dagsformen, sier Petar Vukicevic til NTB.

Den første virkelig store testen hennes kommer søndag. I Berlin skal hun løpe mot verdensstjerner som Delloreen Ennis-London og Lacena Golding-Clarke fra Jamaica, tyske Carolin Nytra, amerikanske Damu Cherry og belgiske Eline Berings, for å nevne noen.

(NTB)