Slik kommer Norge til VM:

- Som å tro på julenissen

Der Norges drøm om EM brast mot Serbia torsdag, lever fortsatt håpet om deltagelse i VM 2022. Men veien dit er lang og vanskelig for Lars Lagerbäck og de norske spillerne.

REALISTISK: Landslagssjef Lars Lagerbäck mener det er realistisk at Norge snart kvalifiserer seg til et mesterskap. Her får du oversikt over den lange veien til VM i Qatar 2022. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REALISTISK: Landslagssjef Lars Lagerbäck mener det er realistisk at Norge snart kvalifiserer seg til et mesterskap. Her får du oversikt over den lange veien til VM i Qatar 2022. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Norge - Romania 18.00:

- Å tro på VM 2022 når vi ikke klarte EM via livslinja fra Nations League, er mest som å tro på julenissen, skrev Dagbladets kommentator Morten P etter tapet mot Serbia i EM-omspillet torsdag.

Med det var siste rest av håp om å se det norske landslaget i neste sommers utsatte EM over. Men allerede i dag må de norske spillerne omstille seg og rette blikket mot en mulig deltagelse i VM halvannet år senere.

Veien dit er lang og krokete og har allerede startet. Tapet mot Østerrike og den påfølgende seieren mot Nord-Irland var innledningen på Nations League-gruppespillet, som igjen kan bli Norges beste mulighet for å kvalifisere seg til et mesterskap.

På lørdagens pressekonferanse var Lars Lagerbäck klar på at Norge har det som skal til for å nå et mesterskap snart.

- Jeg anser det definitivt som realistisk selv om vi gjør én dårlig kamp. Vi er ikke langt i fra. Jeg synes forutsetningene er der, sa den svenske landslagssjefen og begrunnet svaret:

- Prestasjonsmessig har vi gjort det ganske bra. Det er i boksene vi ikke har vært gode nok. Vi har ikke scoret nok og vi har sluppet inn for lette mål, det er der vi har falt. Hvis ikke hadde vi vært i EM, slo han fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer