-  Som å være født på ny

Trine Bakke Rognmo (30) var ikke blant de 30 beste i ett slalåmrenn i fjor. Etter tre måneder med Finn Christian Jagge som sjef er målsettingen nå OL-medalje i Torino!

TREBLE CONE (Dagbladet): -  Det føles som om jeg er født på ny, sier alpinveteranen til Dagbladet etter gode og oppmuntrende treningsdager med landslaget i New Zealand.

Freidig-jenta med VM-bronse i slalåm fra Vail i 1999 og to verdenscupseirer i samme disiplin opplevde tidenes nedtur sist sesong, da hun ikke klarte å kvalifisere seg til andreomgangen i et eneste renn.

-  Det var en marerittsesong. Maken til motgang har jeg aldri opplevd, alt bare kollapset, sier Trine Bakke Rognmo til Dagbladet.

Kort oppsummert handlet året om skader, dårlig utstyr og null selvtillit.

-  I fjor hadde jeg vondt i magen når jeg sto på startstreken, og bare gruet meg til å kjøre. Jeg sa til meg selv at dette klarer du ikke. Var i det hele tatt flink til å psyke ut meg selv, sier Trine.

-  Kan bedre

Hun var inne på tanken om å gi opp skikarrieren, men stoltheten i henne sa noe annet.

-  Jeg ville ikke gi meg etter en sånn møkkasesong. Jeg har holdt på med dette i 15 år, og ville ikke at fjoråret var det som skulle bli stående. Jeg vet at jeg kan bedre, og vil gjerne vise det overfor meg selv og andre, sier hun.

 FULL FART:  Trine Bakke Rognmo har funnet tilbake den gode skifølelsen under landslagets treningsleir i New Zealand. -  Fjoråret var en mareritt-sesong. Maken til motgang har jeg aldri opplevd, sier hun. Foto: Roy Wahlstrøm
FULL FART: Trine Bakke Rognmo har funnet tilbake den gode skifølelsen under landslagets treningsleir i New Zealand. - Fjoråret var en mareritt-sesong. Maken til motgang har jeg aldri opplevd, sier hun. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

Det var hun som tok den første telefonen til Finn Christian Jagge, et initiativ som førte til at OL-vinneren i slalåm fra Albertville i 1992 ble ansatt som ny verdenscupsjef for damene.

-  Noe måtte gjøres. Det var dårlig stemning i hele laget. Slik det ble kan det ikke ha vært lett for trenerteamet å holde humøret oppe heller.

-  Sterk vinnervilje

Halvannen måned før årets sesongåpning i østerrikske Sölden 22. oktober er selvtilliten og den gode skifølelsen tilbake. Under treningsleiren her i New Zealand har hun kjørt fort og minner stadig oftere om en tidligere utgave av seg selv.

-  Det er lett å motivere seg nå som tryggheten er tilbake, og det er artig å stå på ski igjen, smiler Trine Bakke Rognmo.

Hun gir Finken mye av æren for det.

-  Han er kjempeengasjert og har vært flink til å samle laget. Hans gode humør smitter over på oss, og det er bra trøkk i hele laget nå.

Finken synes det er beundringsverdig at veteranen valgte å kjøre videre.

-  Trine er en stayer og har en sterk vinnervilje, selv om den ikke syntes i fjor. Hun er typen til å komme tilbake i toppen og bli der. I øyeblikket er hun vårt største medaljehåp i OL, sier Finken til Dagbladet.

Fjerde OL

Han har latt seg imponere av Freidig-jenta på trening på andre siden av jordkloden.

-  På en av øktene her kom hun seg lett gjennom en teknisk krevende løype alle seks gjennomkjøringene. Den løypa hevdet hun selv at hun ikke hadde kommet seg gjennom en eneste gang i fjor, så for henne er det en opptur bare å fullføre. Den gleden hun føler over endelig å få det til igjen, er morsom å registrere, sier Finken fornøyd.

Torino-OL blir Trine Bakke Rognmos fjerde vinterleker. Hun ble nummer 19 i storslalåm under OL på Lillehammer i 1994. I Nagano i 1998 og Salt Lake i 2002 kjørte hun bare slalåm, men kjørte ut i begge OL-rennene.

I Torino satser hun på at alle gode ting er fire!