- Som å være i transe

Alexander Kristoff om sin første Tour de France.

 SPESIELT:  Alexander Kristoff er to uker inn i sin første Tour de France. Det har vært en spesiell opplevelse så langt.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SPESIELT: Alexander Kristoff er to uker inn i sin første Tour de France. Det har vært en spesiell opplevelse så langt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

* Følg dagens etappe i vårt livestudio fra klokken 1300

For to uker siden startet Alexander Kristoff på sin første Tour de France. Det har vært en spesiell opplevelse.

Siden starten på Korsika for 14 dager siden, har Alexander Kristoff tilbakelagt 2134,5 kilometer på sykkelsetet. 

- Jeg begynner å kjenne at jeg har syklet noen etapper nå, innrømmer Kristoff overfor Dagbladet.

Stavanger-syklisten befinner seg midt i verdens største sykkelritt. Tour de France er et sirkus, med millioner av tilhengere som alle vil ha en bit av rytterne. Det kan tære på kreftene til noen og envhver.

- Som i transe 25-åringen deltar for aller første gang. Han har likevel ikke latt seg overraske av alt oppstyret som følger med. 

- Jeg forventet det, men samtidig merker jeg det er flere folk som vil ha tak i meg. Presse og sponsorer. Det er mange. Det er helt klart et større løp, sier Kristoff.

Katusja-rytteren har alltid vært kjent for å være en tilbakelent type. Han lar seg ikke lett stresse. Det er ofte en fordel. I Frankrike kan det bli kjedelig.

- Dagene er veldig like. Det blir litt som å være i transe. Alt dreier seg om rutiner. 

Savner familien Etter etappene er det lite rom for annet utenom det vanlige programmet: Presse, dopingprøver og middager. Det er derimot tid til å tenke på familien. 

- Det er klart jeg savner dem. Om jeg ble nødt til å reise hjem nå, hadde det vært positive sider ved det også, sier Kristoff, og tenker på forloveden Maren og lille Leo på halvannet år hjemme på Storhaug i Stavanger.

 NESTEN:  Kristoff kjørte inn til 2. plass på årets første etappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NESTEN: Kristoff kjørte inn til 2. plass på årets første etappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Om det er noen som tror han går rundt med ønske om å forlate Tour de France, tar de likevel feil. Den råsterke spurteren ble bare slått av Marcel Kittel på rittets åpningsdag. Før avslutningen i Paris, vil han gå helt til topps. I dag byr målgangen i Lyon på en gylden mulighet.

- Det kan bli en av de siste sjansene mine. Jeg vil gjøre alt for å vinne. Etterpå handler det om å overleve Alpene.

Hørte krasjet Torsdag ble Edvald Boasson Hagen offer for en massevelt like før mål i Tours. Sky-syklisten stupte over styret og traff asfalten med skulderen først. Resultat var to brudd. Kristoff har derimot ikke latt seg skremme av kameratens skade.

- Det er hverdagen, og noe som skjer i alle løp, dessverre. Jeg tenker ikke over det. 

Kristoff var så nære at han hørte smellet da Boasson Hagens gruppe gikk i bakken. Det har også vært mange krasj tidligere i årets Tour de France. 

- Men feltet er egentlig ikke mer aggressivt enn i andre ritt. Det føles helt normalt, sier Kristoff.