- Som å være isolert i fengsel

16 håndballnasjoner forbereder seg nå på et EM i full isolasjon. - Som å være i isolasjonsfengsel, sier danskenes landslagssjef.

STRENGE REGLER: Camilla Herrem, Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal må leve ekstremt for å unngå coronasmitte. Foto: Vidar Ruud / NTB
STRENGE REGLER: Camilla Herrem, Heidi Løke og Stine Bredal Oftedal må leve ekstremt for å unngå coronasmitte. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Norge slo onsdag vertsnasjonen Danmark i oppkjøringskampene til EM. Torsdag barker de sammen igjen, før EM-dramaet braker løs i København 3. desember.

Danmarks landslagssjef Jesper Jensen sier at det blir «underlig» å spille et mesterskap uten tilskuere. Han omtaler restriksjonene som å leve «i isolasjonsfengsel».

- Restriksjonene er så strenge at jeg anser dette som relativt ufarlig. Helsemyndighetene har vært involvert hele veien, sier Jensen til Ekstra Bladet.

Han fortsetter:

- Vi har lært utrolig mye om hverandre. Vi går nå inn i ei boble, nærmest et isolasjonsfengsel, der vi bare får gå ut når vi skal i håndballhallen. Jeg er glad for at vi har brukt så mye tid på den menneskelige delen. Jeg er trygg som leder på at vi kan sende denne gruppen spillere i isolasjon i flere uker, sier Jensen.

LANDSLAGSSJEF: Jesper Jensen er dansk landslagssjef. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
LANDSLAGSSJEF: Jesper Jensen er dansk landslagssjef. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Naivt å tro

Den norske troppen ankom Kolding mandag. Da ble det tatt en coronatest av samtlige, før de går inn i en lengre isolasjonsperiode.

- Danskene har et stramt smittevernregime, og er et av landene som har hatt færrest utbrudd i idretten. Vi har god dialog. De er strenge, og vi har stor tiltro til dem, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i et pressemøte tirsdag.

Landslagssjefen er tydelig på at troppen ikke skal gå rundt og engste seg, men at de likevel må være ydmyke og realistiske med tanke på smitterisikoen.

- Det vil være naivt å tro at vi ikke skal bli berørt. De retningslinjene som gjelder og de protokollene, føler vi oss trygge på. Samtidig vet vi at mye kan skje, sier Thorir.

KLAR: Thorir Hergeirsson sier nordmennene er godt forberedt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KLAR: Thorir Hergeirsson sier nordmennene er godt forberedt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

- Gjør det de må

Thorir er heller ikke spesielt redd for at noen av spillerne skal takle isolasjonen dårlig. Han påpeker at de allerede har fått kjenne på en viss grad av isolasjon, da flere har vært i karantene etter å ha spilt kamper.

- Vi har bestemt oss for å være et lag som håndterer det godt. Det vil være nøkkelen, sier Hergeirsson.

Han fortsetter:

- De er tilpasningsdyktige og er rå på å gjøre det de må for å nå de målene de har satt seg. Nå er en av konsekvensene at vi blir isolert. Det blir som det blir, de har sagt ja til å være med på de premissene. Vi får hjelpe hverandre når vi eventuelt trenger det, sier Hergeirsson.

Han sier at spillerne får sosial kontakt gjennom treninger og møter. I tillegg har de etablert et «sosialrom» på hotellet, der de kan være sammen med avstand.

Håndballjentene har også en direktelinje til idrettspsykologer via telefon, dersom de trenger noen å snakke med underveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer