Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som å vinne i Lotto

-Jeg føler det som jeg har vunnet i lotto, utbrøt Lasse Sætre etter andreplassen på 10.000 meter. For første gang sto odølingen på pallen i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er ikke i tvil om at han gjøre en repetisjon under OL i Salt Lake City.

- Vinnertiden blir kanskje rundt 13.10. Jeg mener det er fullt mulig for meg å klare det med all den treningen jeg har fått gjort i sommer og nå, sa Sætre til NTB.

Oppsiktsvekkende var det at pallen var uten nederlendere, for første gang på en evighet og en sjokkartet opplevelse for hjemmepublikum. Tyske Frank Dittrich slettet Kjell Storelids banerekord fra tidligere på dagen med sine 13.50,52, mens polske Pawel Zygmunt tok tredjeplass.

Lasse Sætre tvilte veldig på om han i det hele tatt skulle begi seg ut på mila.

- Jeg sa i bussen på vei til banen at dette kom til å bli et sjansespill. Jeg trodde aldri at løpet mitt skulle holde til pallen, men tar gjerne imot. Det var skikkelig gøy å stå på seierspallen, sier han. Hans beste plassering fra verdenscupen var en fjerdeplass i Bergen for sju år siden.

Lege per telefon

Fredagens fryktelige 5000 meter satte en kraftig støkk i ham, og han konsulterte lege før han bestemte seg.

- Snakket lenge med luftveisspesialist Thor-Øistein Endsjø lørdag. Jeg sa jeg følte meg fin i kroppen, men at det surklet i lungene. Han konkluderte etter hvert med at jeg kunne starte, sa Sætre, som ble tredje sist på halvmila.

Han var lettet over å ha fått en parkamerat som Frank Dittrich, selv om han ikke klarte å følge tyskeren helt til mål. Dittrich hadde mer krefter igjen på slutten, men var bare 1,38 sekunder foran nordmannen.

- Vi sleit skikkelig, så vi byttet på å dra. Han sa til meg etterpå at jeg reddet ham, det var veldig gjensidig, fortalte Sætre, som også tidligere har nytt godt av sterke parkamerater

- Tyning

Hans kniving mot Jochem Uytdehaage i Salt Lake City i mars førte ham til norsk rekord. 13.19,33 var et stykke unna på den trå isen i Den Haag, men likevel sier han at han har mer å gå på.

- Det var ikke noe særlig flyt over løpet mitt, og det føltes som jeg staket i mål. Men nettopp den tyningen av kroppen har alltid vært min styrke, sa Lasse, som sammen med lungene sine ser fram til høydeopphold i Sør-Afrika i to uker fra fredag.

- Målet mitt denne høsten har faktisk vært å holde meg frisk. Det har jeg ikke klart så bra, men kun en penicillinkur hittil er framgang fra i fjor, smilte Lasse Sætre.

NESTEN BEST: For første gang klarte Lasse Sætre å karre seg på pallen i v-cupen. Det blir neppe den siste.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart