- Som alle unge menn blir Mario flau av å bli sett med moren sin

Moren til Balotelli forklarer sønnens tårer.

RØRT: Mario Balotelli løp rett til mamma Silvia etter å ha sendt Italia til EM-finale før helga. Foto: SCANPIX/EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
RØRT: Mario Balotelli løp rett til mamma Silvia etter å ha sendt Italia til EM-finale før helga. Foto: SCANPIX/EPA/MAURIZIO BRAMBATTIVis mer

LIVESTUDIO: Følg EM-finalen direkte fra kl. 2045 i Dagbladets livestudio.

(Dagbladet): Mario Balotelli løp rett til adoptivmoren Silvia da dommeren blåste for full tid i semfinalen mellom Italia og Tyskland for to dager siden.

21-åringen ble matchvinner med sine to mål, og feiret altså seieren med å klemme sin gråtende mor.

- Det beste øyeblikket i kveld? Da jeg så mamma etter kampen. Jeg fortalte henne at målene var for henne, sa Balotelli etter kampen.

Flau I et intervju med Gazetta Dello Sport, gjengitt av Football Italia, sier mamma Balotelli at sønnen følte seg urettferdig behandlet etter å ha blitt benket mot Irland. Etter de to vakre scoringene mot Tyskland slapp han følelsene løs.

- Når han føler noe er vanskelig, at han blir angrepet eller sveket, reagerer han med å stenge seg inne. Han isolerer seg fra andre og det gjorde han før Irland-kampen. Vi fikk ikke tak i ham, han svarte ikke på meldingene. Derfor gråt jeg da han scoret to mål i en så flott og viktig kamp. Målene slapp ham fri og han viste frem talentet og det lille geniet han har inni seg, sier Silvia.

Mor Balotelli ble åpenbart rørt av sønnens gest, men hun gråt ikke alene. Også Balotelli tørket tårer etter kampen.

EPA/KAMIL KRZACZYNSKI
EPA/KAMIL KRZACZYNSKI Vis mer

- Det er veldig vanskelig for Mario å gråte. Sist gang han gjorde det var det på grunn av Jose Mourinho. Det er også vanskelig for ham å klemme meg slik foran alle. Som med alle unge menn blir han flau av å bli sett med moren sin, men der og da var han bare så glad, sier Silvia Balotelli.

- Han hvisket i øret mitt at jeg måtte gi ham en gave og det var å få faren hans til Kiev. Jeg dro tilbake til Italia, men vi kommer begge to til å være der på søndag, sier hun.

Kritiker-svar Balotelli feiret det andre målet sitt med å rive av seg skjorta og flekse muskler. Moren sier at feiringen var målfeiringen var rettet mot hans (mange) kritikere.

- Han sa han var lei av at alle kritiserte ham for ikke å feire mål, så han hadde bestemt seg for å finne på noe. Han sier ofte til meg at han ikke er arrogant, men at han føler han har noe spesielt i seg. Det er det han sier, sier hun.