Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som da Liverpool kom tilbake mot AC Milan i 2005

Enorm snuoperasjon av Colts i NFL-sluttspillet.

HELTEN HILTON: T.Y. Hilton scoret to touchdowns mot Kansas City Chiefs i den enorme snuoperasjonen i sluttspillets første kamp. Foto: AP Photo/AJ Mast/NTB Scanpix
HELTEN HILTON: T.Y. Hilton scoret to touchdowns mot Kansas City Chiefs i den enorme snuoperasjonen i sluttspillets første kamp. Foto: AP Photo/AJ Mast/NTB Scanpix Vis mer

• Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs 45-44

(Dagbladet): Natt til søndag startet NFL-sluttspillet med den såkalte wildcard-runden, som i vanlig cupspill kan sies å tilsvare en slags åttendedelsfinale. Først ut var kampen mellom AFC-lagene Kansas City Chiefs og Indianapolis Colts.

Og for en kamp det ble!

Kortversjonen: Chiefs tok tak i kampen fra start, og ledet en liten stund med så mye som 28 poeng. Colts ga seg derimot ikke. Anført av Andrew Luck gjennomførte hjemmelaget et fantastisk comeback.

Da gjestene i tillegg kastet bort sin siste mulighet like før slutt, var snuoperasjonen komplett.

- Dette var en fullstendig lagseier. Vi fikk aldri panikk. Jeg var naturligvis skuffa over meg sjøl etter å kasta bort ballen for tredje gang, men trenerne og lagkameratene mine fortsatte å ha trua på meg, sa Luck til NBC umiddelbart etter kampen.

- Som Liverpool Jermund Berg står bak Twitter-kontoen NorNFL, og skal bidra for Viasat under TV-sendinga når kanalen viser Super Bowl. Han er mektig imponert over det Colts viste i natt.

- Colts seiler opp som en liten outsider til å vinne Super Bowl. De var gode mot topplagene i grunnserien, og får garantert blod på tann av det comebacket her. Andrew Luck har hatt en imponerende evne til å vinne kamper i sluttsekundene. De siste tre sesongene har Super Bowl-vinneren vært et lag som har spilt i Wild Card-runden, kanskje det er deres tur i år, sier Berg til Dagbladet.

Og han er ikke snau når han skal dra fram andre comeback for å sammenligne prestasjonen.

- Det at det var det nest største comebacket i NFL-sluttspillets historie forteller vel det aller meste om kampen. Selv om det ikke var i Super Bowl, så kan dette comebacket sammenlignes litt med måten Liverpool slo tilbake mot AC Milan i Champions League-finalen i 2005. Da Colts hadde kommet i nærheten av Chiefs, så fikk man følelsen av de faktisk kom til å vinne kampen, sier Berg.

Chiefs herjet Kansas City Chiefs var det dårligste laget i hele ligaen forrige sesong, men har fått inn tidligere Philadelphia Eagles-trener Andy Reid, samt tidligere San Francisco 49ers-quarterback Alex Smith.

Også har de Jamaal Charles.

SNIKER SEG INN: Andrew Luck plukket opp ballen da Donald Brown mistet den, og sørget for touchdown. Foto:Rob Carr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SNIKER SEG INN: Andrew Luck plukket opp ballen da Donald Brown mistet den, og sørget for touchdown. Foto:Rob Carr/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Runningbacken har vært blant de aller beste i NFL denne sesongen, og stod for over en tredjedel av det offensive spillet til Chiefs i grunnsesongen. Det er mye.

Men Charles måtte forlate banen med en hjernerystelse tidlig i kampen.

På det tidspunktet var mange eksperter skeptiske til sjansene for laget fra Missouri, men Chiefs viste klasse i de første to av fire kvarter. Til pause ledet de rødkledde (for anledningen i hvitt) hele 31-10.

Da de i tillegg økte til 38-10 og 28 poengs ledelse tidlig i det tredje kvarteret, så det virkelig stygt ut for Colts, som var knepne favoritter før kampen på hjemmebane.

Så startet Colts' quarterback Andrew Luck opphentingen.

Heldig touchdown De blåkledde fra Indiana scoret fire touchdowns i en periode hvor Chiefs bare maktet å gjøre en field goal. Høydepunktet var kanskje da runningback Donald Brown fumblet (mistet ballen) like før mållinja, bare for å se sin egen quarterback, nevnte Luck, plukke opp ballen og løpe inn til touchdown.

Chiefs økte igjen ledelsen til 44-38 på et field goal fra Ryan Succop med drøyt fem minutter igjen, men Luck var på ingen måte ferdig.

For da klokka viste at det gjensto litt over fire minutter av kampen, klinket Andrew Luck til med dagens andre touchdown-pasning til T. Y. Hilton. Forsvaret til de rødkledde var fullstendig blottlag, og Hilton hadde små problemer med å løpe inn 64 yards for å sikre seks poeng.

Også ekstrapoenget etter touchdownen ble ordnet på grei måte.

Colts var dermed i ledelsen for første gang i løpet av kampen, men bare med ett fattig poeng.

Dermed trengte ikke Alex Smith å gjøre mer enn å lede laget langt nok oppover på banen til at Ryan Succop kunne sette nok en field goal for å skaffe Chiefs tre poeng.

Lettere sagt enn gjort.

Én fot i grava Med to minutter igjen var avstanden fram til målstengen for lang til Succop hadde sjanse til å treffe, samtidig som Chiefs bare hadde ett forsøk igjen på å komme seg de nødvendige elleve yardsene framover (4th and 11) før Colts ville få ballen tilbake på såkalt «turnover on downs».

Smith forsøkte å finne Dwayne Bowe med en lang pasning, men wide recieveren klarte ikke å få begge føttene innenfor sidelinja, og dermed var spillet dødt.

Colts fikk ballen tilbake, og kunne bare la tida gå ut.

Comebacket var komplett - den store helten heter Andrew Luck.

PS! Nattens andre sluttspillkamp gikk mellom Philadelphia Eagles og New Orleans Saints. Også den ble svært jevn, og ikke avgjort før helt mot slutten. Saints-kicker Shayne Graham ble tungen på vektskålen da han sparket inn de siste tre poengene samtidig som tida gikk ut. Laget fra New Orleans vant 26-24.

JUBLET: Luck kunne til slutt juble for avansement, men var skuffet over egen innsats. Foto: AP Photo/Michael Conroy/NTB Scanpix
JUBLET: Luck kunne til slutt juble for avansement, men var skuffet over egen innsats. Foto: AP Photo/Michael Conroy/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media