Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som en tam og lunken fatøl

Danske aviser viser lite sympati for Ståle og co.

UTSLÅTT OG NEDSLÅTT: FCKs Zdenek Pospech er en av dem som får hard kritikk etter den svake førsteomgangen som ødela det meste for danskene i går. Danske aviser er ikke nådige i beskrivelsene av lagets innsats. Foto: SCANPIX/AP/Philippos Christou
UTSLÅTT OG NEDSLÅTT: FCKs Zdenek Pospech er en av dem som får hard kritikk etter den svake førsteomgangen som ødela det meste for danskene i går. Danske aviser er ikke nådige i beskrivelsene av lagets innsats. Foto: SCANPIX/AP/Philippos Christou Vis mer

(Dagbladet.no): - Dette er den største skuffelsen i mitt fotballiv.

Sånn oppsummerte Ståle Solbakken gårsdagens overraskende FCK-exit i Champions League-kvaliken etter bortetap for kypriotiske Apoel Nicosia.

Dessverre for Solbakken er det lite sympati å hente i danske aviser etter nedturen.

BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard mener FCKs førsteomgang var historisk dårlig.

- [Den] var helt ødeleggende for Champions League-drømmene, og åpenbarte for oss alle at FCK er et lag helt uten den defensive kontrollen som i årevis har sikret enten mesterskap eller store europeiske opplevelser for klubben (...) Det så underlig ut. Den nødvendige tenningen var ikke-eksisterende. Den nødvendige konsentrasjonen likeså. Alt ble til gjengjeld overskygget av nervøsiteten, skriver Fjeldgaard.

Den harde kritikken mot Ståle Solbakken selv uteblir foreløpig. Til gjengjeld får forsvarspillerne, særlig Zbynech Pospech, som laget et klønete straffespark til 2-0, gjennomgå.

- Var det virkelig ingen som før kampen spurte Pospech om han overhodet hadde lyst til å spille? Det burde man nok ha gjort. Burde man ikke også ha forklart Martin Vingaard at det var litt på spill? Midtforsvaret satte helt nye standarder for hvor sløsete en FCK-organisering kan være, fortsetter sportsredaktøren.

Forsvaret var en åpen gavebod
FCKs ubestridte boss «Don» Flemming Østergaard ville ikke kalle FCKs tap en fiasko i går kveld, ettersom danskene fortsatt skal spille Europa League.

Danske medier hjelper gjerne til med å sette ord på fadesen.

- Med de mange lidende folkeferd rundt om i verden skal man nok være forsiktig med å bruke ord som «katastrofe» eller «mareritt». Selv om disse ordene ikke er langt unna, så hører de liksom ikke til fotballens verden - så la oss i stedet kalle det for en fiasko. En virkelig stor fiasko, til og med, skriver indkast.dk i sin leder.

Politiken.dks reporter oppsummerer førsteomgangen på denne måten:

- Det var en forferdelig dårlig omgang av det danske mesterlaget. Forsvaret var en åpen gavebod, midtbanespillerne var altfor langt unna motstanderen, aggressivitet var et ukjent begrep for Hjalte Nørregaard og co (stopper), og angriperne måtte leve av å løpe etter noen «ville» langballer og forsøke å få noe ut av det.

Ekstrabladet kjører avstemning på sine nettsider, og der sier nær 80 prosent av de deltakende at de er flaue over FCKs innsats i kampen mot Apoel Nicosia. Og avstemningen følges av sinte kommentarer.

- Jeg er FCK-fan, men dette er ikke bare en trist dag for FCK, men for hele Fotball-Danmark. Nå blir seedingen dårligere også, skriver en skuffet supporter.

Mager trøst
Spillerne er selvfølgelig like nedbrutt. Jesper Grønkjær så den svake førsteomgangen fra benken.

- Det er en kjempe, kjempe, altså en enorm skuffelse. Med all respekt for APOEL skal vi slå dem over to kamper. Vi er bedre i tre omganger, men det hjelper jo ikke når vi starter kampen som vi gjør. Det er så enkelt, måten de scorer på, sier Grønkjær, ifølge Jyllandsposten.

Fredag er altså FC København likevel med i trekningen til Europa League. Men det virker som en mager trøst, akkurat i dag.

- Javel, FCK er i Europa League. Og det kunne isolert sett vært en gledelig og spennende historie. Dessverre er det omstendighetene tatt i betraktning bare i beste fall som å drikke en tam og lunken fatøl, skriver fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i BT.

ENORMT SKUFFET: FCK-trener Ståle Solbakken kaller kvelden i går for sitt livs verste fotballøyeblikk. Men kritikken direkte mot ham selv har foreløpig uteblitt i dansk presse.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ENORMT SKUFFET: FCK-trener Ståle Solbakken kaller kvelden i går for sitt livs verste fotballøyeblikk. Men kritikken direkte mot ham selv har foreløpig uteblitt i dansk presse. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling