- Som en tam og lunken fatøl

Danske aviser viser lite sympati for Ståle og co.

UTSLÅTT OG NEDSLÅTT: FCKs Zdenek Pospech er en av dem som får hard kritikk etter den svake førsteomgangen som ødela det meste for danskene i går. Danske aviser er ikke nådige i beskrivelsene av lagets innsats. Foto: SCANPIX/AP/Philippos Christou
UTSLÅTT OG NEDSLÅTT: FCKs Zdenek Pospech er en av dem som får hard kritikk etter den svake førsteomgangen som ødela det meste for danskene i går. Danske aviser er ikke nådige i beskrivelsene av lagets innsats. Foto: SCANPIX/AP/Philippos Christou Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er den største skuffelsen i mitt fotballiv.

Sånn oppsummerte Ståle Solbakken gårsdagens overraskende FCK-exit i Champions League-kvaliken etter bortetap for kypriotiske Apoel Nicosia.

Dessverre for Solbakken er det lite sympati å hente i danske aviser etter nedturen.

BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard mener FCKs førsteomgang var historisk dårlig.

- [Den] var helt ødeleggende for Champions League-drømmene, og åpenbarte for oss alle at FCK er et lag helt uten den defensive kontrollen som i årevis har sikret enten mesterskap eller store europeiske opplevelser for klubben (...) Det så underlig ut. Den nødvendige tenningen var ikke-eksisterende. Den nødvendige konsentrasjonen likeså. Alt ble til gjengjeld overskygget av nervøsiteten, skriver Fjeldgaard.

Den harde kritikken mot Ståle Solbakken selv uteblir foreløpig. Til gjengjeld får forsvarspillerne, særlig Zbynech Pospech, som laget et klønete straffespark til 2-0, gjennomgå.

- Var det virkelig ingen som før kampen spurte Pospech om han overhodet hadde lyst til å spille? Det burde man nok ha gjort. Burde man ikke også ha forklart Martin Vingaard at det var litt på spill? Midtforsvaret satte helt nye standarder for hvor sløsete en FCK-organisering kan være, fortsetter sportsredaktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer