Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Som et mareritt

Milan-keeperen forteller om sterke scener fra hjembyen.

Et bilde på galskapen: - Det er som å være i en spøkelsesby, beskriver AC Milans keeper Asmir Begovic. Bildet er tatt før alt i byen stengte ned virksomheten. Foto: NTB Scanpix
Et bilde på galskapen: - Det er som å være i en spøkelsesby, beskriver AC Milans keeper Asmir Begovic. Bildet er tatt før alt i byen stengte ned virksomheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gatene er helt tomme, byen er i total lockdown og Milano ser ut som en scene fra en skrekkfilm, forteller Asmir Begovic, AC Milans keeper til britiske The Mirror.

Han maler marerittbilder direkte fra hjembyen, hvor han sitter isolert.

- Det er som å være i en spølelsesby, melder bosnieren.

Milano og området rundt er den mest berørte regionen i det hardest corona-rammede landet i Europa. Selve episenteret for den globale pandemien nå.

- Gatene er øde. Det er vilt, forteller han.

- Folk har sagt at det er som en filmscene. Men dette er virkelig. Jeg har aldri sett noe lignende før. Jeg er ikke sikker på at folk forstår hvor ille det er her, sier han, ifølge den britiske avisen.

Et virkelig mareritt: Milan-keeper Asmir Begovic forteller om marerittliknende tilstander i Milano. Foto: NTB Scanpix
Et virkelig mareritt: Milan-keeper Asmir Begovic forteller om marerittliknende tilstander i Milano. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begovic, som er utlånt til italienske Milan fra Premier League-klubben Bournemouth forteller om et hardt rammet folk - og land.

- Jeg føler for nasjonen, med mange så dødsfall og mennesker som blir smittet. Det er ødeleggende og hjerteskjærende for folk å stå i, sier han.

Keeperen forteller at han nå er vitne til at viruset også sprer seg til andre venner og klubber i fotballen.

- Det føles som et mareritt, og du kan bare håpe at alt går tilbake til det normale så snart som mulig.

Minst ti spillere fra Serie A har testet positivt for viruset. Blant dem norske Morten Thorsby. Ingen av de rammede er fra AC Milan, men Begovic er forberedt på at situasjonen kan eskalere ytterligere.

- Hele byen er i lås. Alt er stengt, forteller han.

Tung tid: En enslig vandrer med munnbind i Milanos gater i går. Foto: NTB Scanpix
Tung tid: En enslig vandrer med munnbind i Milanos gater i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Venter flere utsettelser

Og fotballen virker som en fjern drøm for Begovic og andre toppspillere i Italia nå.

- Det er bare et spill om venting. Vi trener ikke nå. Etter planen skal vi tilbake den 23. mars, men det ser ut som om ventetida kan bli utvidet. De har bare sendt oss bort og sagt: 'vi ser deg når vi ser deg', beskriver han.

Begovic er nå bare opptatt av å overholde de tiltak og forbud som finnes.

- Det er rart å ikke kunne trene. Du prøver å gjøre andre ting, men det er begrenset hvor mye Netflix du klarer å se på. Jeg prøver å holde meg beskjeftiget, jeg prøver å spille inn noen podcaster, ikke bli for deprimert, bare tålmodig vente på at normaliteten skal gjenopptas, forteller han, ifølge The Mirror.

- Fotballens makt

Begovic har utmerket seg som en noe atypisk skikkelse i fotballen, han blir beskrevet som en «dyp tenker og god foredragsholder.»

Og når denne krisen har lagt seg, er han ikke i tvil om hva som må til.

- Fotball har en så viktig stemme. Idrett generelt har en slik kraft i vår verden i dag. Det kan bringe mennesker sammen. I vanskelige tider som dette kan fotballen virkelig bruke sin makt til noe positivt. Den kan bringe gleden tilbake til mennesker, sier han til The Mirror.

Hele Norges coronakart