Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som et tredje gull

OGDEN (Dagbladet): - Dette føles som et tredje OL-gull, jubler Kjetil André Aamodt (30) etter å ha slått Eskil Ervik (27) med ett poeng i finalen i OL-duellen - Dagbladets kunnskapskonkurranse om vinter-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suksessen fortsetter dermed for den dobbelte gullvinneren her fra Salt Lake-OL, som sammen med skøyteløper Ervik var den som sto igjen til slutt av de 16 norske OL-utøverne som ble plukket ut til konkurransen.

Eskil Ervik gikk høyt ut før finalen:

- Kjetil har det i beina. Jeg har det i hodet, smilte han selvsikkert.

Et par timer seinere rev han seg i håret over å ha tapt den spennende finalen i OL-duellen med knappest mulig margin.

Og det som gjorde tapet ekstra bittert:

At han på spørsmålet om hvilken kvinne som vant OL-slalåmen i Nagano for fire år siden først svarte riktig (Hilde Gerg, Tyskland), men endret svar til svenske Pernilla Wiberg.

OL-sølv...

- Jeg hater å tape, men det er ikke flaut å tape mot Kjetil. Han beviser at han har gode allmennkunnskaper om OL og er en verdig vinner. Og jeg fikk da iallfall sølv i OL-duellen, så det har kanskje ikke vært så aller verst OL for min del likevel, sier Ervik - som var frykelig skuffet over 21. plassen på 5000-meteren tidligere i OL. I kveld går han 1500-meteren i olympiaovalen i Utah.

- Mye stang inn

Mester Aamodt strakk armene fornøyd i været etter at seieren var i boks.

- Jeg har hatt mye stang inn i dette OL, og jeg føler at jeg hadde litt flaks nå også. 11 rette på 20 spørsmål er vel ikke noen stor score, og jeg fikk feil på et par spørsmål som jeg var sikker på at jeg kunne, så jeg må nok bli litt mer tålmodig, sier Kjetil André Aamodt.

Verdens mestvinnende alpinist har fortsatt to gullsjanser igjen her i OL, i storslalåm og slalåm.

- Jeg elsker sportsspørsmål, og OL-duellen er en morsom og spennende avkobling fram mot konkurransene. Og selvtilliten blir jo ikke noe mindre av å vinne, smiler Aamodt.

Plakett

For enten det dreier seg om idrett eller Ludo, så er Aamodts konkurranseinstinkt sterkt.

- Er man med på noe, så går man for å vinne. Jeg hater faktisk nesten mer å tape i interne konkurranser enn i alpint. Det er jo jobben min, mens dette går mer på æren, smiler Aamodt.

Alpinisten deltar i sitt fjerde OL, mens Ervik er debutant.

- Jeg er jo litt eldre enn Ervik, og kanskje var det det som gjorde utslaget her.

Premien?

En flott plakett som viser at Aamodt er en ekte mester også i kunnskaper om vinter-OL. Premien overrekkes når mesteren kommer hjem fra OL.

Spørsmålene for duellen finner du i dagens avis.

SUKSESS OG NEDERLAG: - Kjetil har det i beina. Jeg har det i hodet, smilte Eskil Ervik selvsikkert før finalen i Dagbladets OL-duell. Etterpå måtte han hoderistende innrømme at Kjetil også har orden på de små grå.
Hele Norges coronakart