- Som et vekkelsesmøte på Sørlandet

Kjetil Rekdal ledet sin første VIF-trening i formiddag.

VALHALL (Dagbladet):Etter å ha observert Vålerengas treninger de siste dagene, ledet Kjetil Rekdal sin første trening etter at han ble presentert som klubbens nye trener forrige tirsdag.

Stemninga var tydelig god på treningsfeltet, og flere tilskuere mente det lå en ny giv over Vålerenga-spillerne. Rekdal selv, syntes det var godt å være tilbake på Vålerengas treningsfelt.

- Det er gøy å være tilbake, sa han til Dagbladet etter treninga.

Som et vekkelsesmøte På treningsfeltet møtte Dagbladet tre gutter som følger Vålerenga tett. Stein Roger Lundgård, Knut Orfjell og Nils-Arvid Enevoldsen la ikke skjul på at moralen har fått et løft. De mente at stemninga kunne sammenlignes med et vekkelsesmøte på Sørlandet.

- Det kan sammenlignes med et vekkelsesmøte på Sørlandet. Det er en helt annen entusiasme her siden Kjetil kom, og det gode humøret sprer seg. Man ser det er mye mer glede blant spillerne, sier de.

Kjetil Rekdal selv, humrer av sammenligningen.

- Ja, det kan hende det er noen som mener det. Vi skal være profesjonelle og jobbe hardt for å bli bedre, så tar vi det derfra, forklarer han.

Stort potensiale Gårsdagens trening bestod for det meste av løpstrening, og spillerne fikk kjørt seg skikkelig med intervaller.

- Vi er i en oppkjøringsfase der vi prøver å skaffe en oversikt over nivået vi ligger på fysisk og i styrke og tekniske ferdigheter. Vi må se hvilket helhetsnivå vi ligger på, for det er det som er viktig i fotball, sier Rekdal.

Rekdal mener at Vålerenga har et stort potensiale, men at utfordringen ligger i å skape stabilitet.

- Vålerenga har et stort potensiale, kanskje størst i Norge. Men det går veldig opp og ned i Vålerenga, så det blir en oppgave, å prøve å få samle klubben og skape stabilitet. Vi skal bli stabile og solide, og kjempe jevnt og trutt om medaljeplassene og kanskje til og med i gullkampen. Men akkurat nå er vi ikke i nærheten av det, sier Rekdal.

Han mener de må ta ett steg av gangen og gjøre grundig arbeid i vinter, og komme til seriestart med et lag som er godt forberedt.

Spillerne syntes også det var godt å pangstarte året med løpstrening.

- Det er godt å komme i gang. I fjor hadde vi mye fokus på fysisk oppbygging, men i år er det mer løping, sier spiss Morten Berre, som samtidig synes det er vanskelig å si noe om Rekdal etter bare èn trening.