- Som kaptein burde han holdt seg for god til det der

Alsaker kritisk til Van Persies Wenger-kritikk.

KRITISK: Øyvind Alsaker mener Van Persie har gjort en feil med å kritisere Arsene Wenger og hans Arsenal-modell. Foto: EPA/JERRY LAMPEN
KRITISK: Øyvind Alsaker mener Van Persie har gjort en feil med å kritisere Arsene Wenger og hans Arsenal-modell. Foto: EPA/JERRY LAMPENVis mer

(Dagbladet): Robin Van Persies kontrakt med Arsenal går ut neste sommer, og onsdag gjorde han det klart at han ikke kommer til å skrive under ny kontrakt med London-klubben.

TV2-kommentator Øyvind Alsaker forstår på en side at Van Persie ønsker seg bort, men synes han burde gitt Arsenal et par sesonger til etter tilliten klubben har vist ham.

- Det er jo først de to siste årene at han har vært sjerna der. Halvparten av målene hans for Arsenal har kommet de to siste årene. Jeg skjønner at han ønsker å cashe inn på det han har levert de siste 18 månedene, samtidig vil romantikeren i meg at han, som kaptein, gir prosjektet et år eller to til. Spesielt nå som Wenger har hentet bra folk til klubben, sier Alsaker til Dagbladet og sikter til nykommerne Lukas Podolski og Oliver Giroud.

- Med de to på plass var jeg positiv til Arsenal denne sesongen, men uten Van Persie er en avhengig av at de to slår gnister fra dag én og det vet jeg ikke om de kommer til å gjøre, sier TV2-profilen.

HVA NÅ, WENGER? Arsene Wenger mister nok en gang en av sine viktigste spillere. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
HVA NÅ, WENGER? Arsene Wenger mister nok en gang en av sine viktigste spillere. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Alsaker mener imidlertid at Van Persies burde holdt seg for god til å sende ut pressemeldingen han sendte ut onsdag.

- Det er jo det som er trist med denne historien. At Van Persie går ut og kritiserer Wenger og modellen hans. Som kaptein burde han holdt seg for god til det der. Han burde snakket om at han trengte et miljøskifte og slike ting, men isteden kritiserer han Wenger uten å gå i detalj. Skal han først kritisere burde han si alt, hvis ikke blir det opp til andre å si hva han er uenig i, sier Alsaker.

City-interesse Manchester City skal være interessert i å hente nederlenderen til klubben, og The Sun skrev i dag at Arsene Wenger vurderer å anmelde klubben til FA for allerede å ha snakket med Van Persie bak Arsenals rygg.

- Hvis det har skjedd er det selvfølgelig en uting, men jeg tror det foregår i langt større grad enn vi tror. Det er agenter som snakker med agenter bak kulissene hele tiden, selv om det aldri vil komme for en dag, sier Alsaker og legger til:

- Om han går til City så gir det en ytterlige demonstrasjon på hva det er som rår i Premier League, sier kommentatoren og sikter selvsagt til penger.

TOPPSCORER: Robin Van Persie ble toppscorer for Arsenal sist sesong med sine 30 seriemål. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN
TOPPSCORER: Robin Van Persie ble toppscorer for Arsenal sist sesong med sine 30 seriemål. Foto: AFP PHOTO / Saeed KHAN Vis mer

- Van Persie er en del av det nederlandske stjernegalleriet, og han hører sikkert hva lagkameratene der tjener. Det er store egoer, dette, og når det kommer til stykket så var kanskje ikke Van Persies kjærlighet til Arsenal veldig sterk likevel. Men Ferguson fikk Rooney til å bli, og Modric ble jo værende i Tottenham. Det hadde vært umåtelig kult om Van Persie hadde blitt, men «cash is king» og sånn har det blitt. Samtidig har Van Persie gåt syv år uten troféer, så jeg forstår hva han gjør, men måten han gjør det på liker jeg ikke.

Lewandowski? Om Van Persie skulle dra allerede i sommer, skal Arsenal trolig handle inn en erstatter. Daily Mail skriver i dag at Borussia Dortmunds stjernespiss Robert Lewandowski og Fiorentinas Stevan Jovetic kan være aktuelle erstattere.

- Jeg så Lewandowski i de tre kampene han spilte i EM. En kvass avslutter, og en bra fotballspiller for all del. Jeg er imidlertid usikker på om det er plass til han og Giroud sammen på topp. Men en Lewandowski i Arsenal hadde vært spennende, absolutt, selv om han ikke er like god som Van Persie hva nærteknikk og det å gjøre andre gode gjelder, sier Alsaker.