- Som landslaget i gamle dager

Liverpool- Sunderland 0- 0. Sjelden har ett poeng vært mer heldig enn det Sunderland kapret på Anfield i går. Selv Tore André Flo måtte til slutt innrømme det.

LIVERPOOL: - Det var litt som Norge i gamle dager ved at vi tar poeng på en dårlig dag. Men vi jobber knallhardt defensivt hele kampen, derfor fortjener vi på en måte å ta poeng også, sier en tydelig fornøyd Flo til Dagbladet.

De færreste vil være enige med nordmannen i den vurderingen; for mens Liverpool vant skuddstatistikken hele 21- 0, klarte ikke gjestene engang å spille seg fram til en corner.

- 21- 0, sier du? Hva skal vi kalle det? Vi var vel litt heldig da, men jeg har spilt kamper der jeg har følt resultatet enda mer urettferdig, sier han.

Nordmannen startet nok en gang på topp sammen med Kevin Phillips. Før kampen fikk duoen beskjed fra manager Howard Wilkinson om at oppskriften for poeng var knallhard defensiv jobbing.

Skryter av Flo

- Vi skulle løpe alt vi orket i 70 minutter, deretter skulle vi byttes ut, sier Flo som forlot banen med 18 minutter igjen å spille.

- Jeg fikk ikke vist særlig annet enn defensive ferdigheter i dag, men jeg gjorde bare det jeg ble fortalt. Sjefen var veldig fornøyd, sier Flo.

Også lagkamerat Kevin Phillips skrøt av spissmakkeren.

- Flo er en god spiller. Han har brukt litt tid på å finne seg til rette, men nå leverer han varene. Kampen i dag var vanskelig for oss begge, men vi visste at det ville bli sånn, sier Phillips til Dagbladet.

Riise vraket

Liverpool kom til kampen med en overlegen statistikk mot nettopp Sunderland. Gjestene hadde ikke vunnet på Anfield på 18 år, mens manager Howard Wilkinson røk hele 0- 5 med Leeds sist han gjestet Liverpools hjemmearena.

- De la opp taktikken etter det mannskapet de hadde, jeg vil aldri kritisere dem for det. Tvert imot må du respektere dem for det, sier Liverpool-manager Gérard Houllier.

Franskmannen hadde plassert både Steven Gerrard og John Arne Riise på benken etter nedturene mot Middlesbrough og Basel den sist uka. Inn på laget kom Marcus Babbel, til sin første ligastart på over ett år, og Salif Diao som kvitterte med å bli kåret til hjemmelagets beste spiller.

- Folk vil være overrasket over at vi ikke klarte å slå Sunderland, men for meg viste denne kampen at vi er på vei tilbake. Vi spilte en meget god kamp, det eneste vi manglet var scoringen, sier Houllier.

Flo møter lagkamerat

Hovedæren for akkurat det tilfaller gjestenes gode sisteskanse Jürgen Macho. Den østerrikske landslagskeeperen var høyt og lavt i samtlige 90 minutter. Ikke minst var redningen på Michael Owens heading etter snaue halvtimen av absolutt verdensklasse. I likhet med Flo er Macho tatt ut til landskampen mellom Norge og Østerrike denne uka.

- Han har vært helt utrolig den siste tida. Det er fortjent at han nå er tatt ut på landslaget. Vi har avtalt at vi skal prate om landskampen på flyet til Østerrike i dag, det blir nok litt vennskapelig mobbing, sier Tore André Flo.