- Som natt og dag i Stjernen

- Nå spiller vi med hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stjernen vant 4-1 over Stavanger i kveld, og er det eneste laget som er mindre enn ti poeng bak serieleder Storhamar i eliteserien i ishockey.

Sjøl om Stjernen også startet bra forrige sesong, er forskjellen stor i år. Da var det beinharde krav til trening under Geir Myhres ledelse.

"Alle de andre lagene i eliteserien har én dag fri i uka. Vår siste fridag var i august. Når vi ikke har hatt istrening, har det enten vært spinning eller styrketrening", sa Toni Kiviaho til Dagbladet 2.november i fjor.

- Fra 70-tallet

Per Lundell tok over som spillende trener, og denne sesongen trener Enio Sacilotto Stjernen.

- Det er som natt og dag, sier sportslig leder, Darren Treloar, til Dagbladet.no.

- Geir Myhre var en trener fra 70-tallet, nå har vi en fra 2000-tallet. Ikke for å si noe stygt om Geir Myhre, men i dagens ishockey kan du ikke stå og skrike til spillerne.

Han mener alderen er en annen forskjell på dagens og fjorårets Stjernen-lag.

- Spillerstallen er yngre nå. Vi har mindre rutine, men samtidig har jeg inntrykk av at vi spiller enda mer med hjertet. Dessuten har vi vært gode med forsterkningene våre denne sesongen.

- Best i eliteserien

Særlig Martin Kariya, broren til NHL-stjernen Paul, har fått mye oppmerksomhet.

- Den beste løperen i eliteserien, mener Treloar.

- Han er ikke bare god, han er også sulten og har ambisjoner. Ofte når man får utenlandske spillere til Norge, er de ikke veldig sultne. Med Martin er det motsatt. Dessuten synes jeg vi har ligaens kanskje beste back i Nicklas Rahm (kaptein).

Vålerenga vant

Disse to spillerne er med på å gjøre at Treloar har tro på en topplassering denne sesongen.

- Storhamar er det laget som har imponert meg mest, men jeg har tro på at vi kan henge med blant de tre beste.

PS: Også Vålerenga og Comet spilte kamp i kveld. Kenneth Larsen scoret og slo en målgivende pasning da Vålerenga vant 4-0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer