POPULÆR: Aksel Lund Svindal får mye oppmerksomhet i VM. Her er han på vei til dagens utfortrening. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
POPULÆR: Aksel Lund Svindal får mye oppmerksomhet i VM. Her er han på vei til dagens utfortrening. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

- Som om Northug skulle tatt Holmenkollbanen

Aksel Lund Svindal om nærkontakten med publikum under VM.

SCHLADMING (Dagbladet): Lund Svindal (30) var misfornøyd med første gjennomføring i utforløypa i Schladming, men fikk en mye bedre følelse på amputerte dagens trening.

Ettersom målhenget gjøres om til slalåmløypa i kvinnenes kombinasjonsrenn, måtte herrene stoppe litt før der målstreken kommer til å være i morgen.

- Forholdene er mye, mye bedre. Det er litt småplukk å tenke på, men det gikk ok, sier han.

Han fikk bare målt åttende beste tid på treningen, men de tallene skal tas med en klype salt. Beste tid hadde den nesten helt ukjente franskmannen Roger Brice.

Mye nærkontakt
Lund Svindal er en av VM-byens aller største stjerner, og det er nok bare et par av de kvinnelige alpinistene som får like mye oppmerksomhet.

- Det er jo kult at det er interesse for VM, men du må gi litt av deg selv hver dag, sier han.

Det er få utøvere som har like mye nærkontakt med publikum som alpinistene. Bakkene rundt VM-løypa er åpen, og trafikken er stor.

- Det er litt som om landslaget skulle ta t-banen til Ullevaal for å spille landskamp, og så ta den hjem igjen enten de har tapt eller vunnet, eller om Northug skulle ta Holmenkollbanen for å gå VM på ski. Vi bruker mye offentlig kommunikasjon, så det er bare de få timene på hotellrommet du har noe tid for deg sjøl.

Mange autografer
30-åringen innrømmer at det kan bli slitsomt.

- Ja, men det er også hyggelig at folk er interesserte. Det blir en balansegang. Sier du nei, er du en drittsekk, så jeg bruker jo noen timer på det hver dag. I dag satt vi på toppen på en kafé og trodde vi hadde funnet et rolig hjørne. Det var helt feil. Vi skulle egentlig sendt regning til kafeen for en time autografskriving, sier han med et smil.