Som spedalsk å regne

Luis Suarez har ingen ære igjen etter bittet i Natal. Han er bare en skam FIFA må kaste ut av VM.

AU:  Det gjør vondt å bite. Til og med for Luis Suarez, som har øvd lenge. Foto: NTB Scanpix
AU: Det gjør vondt å bite. Til og med for Luis Suarez, som har øvd lenge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER BARE ett ord som dekker Luis Suarez sin totale vanærelse av seg selv; ufattelig. I det øyeblikket han hogg tennene i Giorgio Chiellini sank han dypere enn noen fotballspiller noen gang har gjort i et VM-sluttspill. For en gang er en gang (Ajax-episoden), to ganger er mange ganger (Chelsea-episoden) og tre ganger, vel det er hinsides.

Når jeg sjokkerende nok hører Uruguay-trener Oscar Washington Tabarez si at VM handler om fotball og ikke moral, hvilket betyr at han ikke vil gjøre noe som helst, må FIFA steppe inn kaste mannen ut av turneringa.

BITTET I NATAL - bare dager etter at han gjorde en enorm Premier League-sesong enda større med to scoringer mot England - når Luis Suarez et nytt bunnivå. Etter å ha vært en gråtende og angrende synder - blitt tilgitt, reformert og til slutt hyllet som en av de største og beste målscorerne på kloden - skjemmer han seg ut igjen, denne gangen på verdens største fotballscene. Og om det finnes tilgivelse for sånt, ja sikkert.

Men det føles ikke sånn akkkurat nå.

I fotball finnes det knapt noe verre og feigere en spiller kan gjøre.

FOR DU KAN slå, sparke, skalle og til og med klype på fotballbanen uten at de sanksjonerende organer gir deg mer enn en kamp eller tre i karantene. Men du kan ikke bite. Når du setter tenna i en motstander har du ingen ære igjen. Og når du gjør det for tredje gang er det vel et spørsmål om du har noen framtid også.

Det er vanskelig å se hvordan Luis Suarez skal bygge seg opp igjen etter dette.

HELE DEN FOTBALLSPARKENDE verden fordømmer nå Luis Suarez. Med rette. Stemningen her i Brasil er at det blir lenge til noen orker å se hans vei. Og det på en dag da Real Madrid og Barcelona er nevnt som et mulig neste stoppested, og Uruguay har slått Italia 1-0 og gått videre til VMs åttendelsfinaler.

Luis Suarez er per alle definisjoner som spedalsk å regne.

Og det plager meg ikke å skrive det en gang.

HVA LIVERPOOL-MANAGER Brendan Rodgers tenker og gjør er nå et av de virkelig store spørsmålene i kaoset rundt Luis Suarez. Før kampen mot Italia var spilleren hans en av de største og mest ettertraktede på markedet. En målscorene pengemaskin Liverpool kunne ta med seg til Champions League eller selge med stor fortjeneste. Fra det øyeblikket han beit Chiellini ble verdien hans redusert til null. For jeg tror det vil gå lang tid før noen vil ta i Luis Suarez etter dette.

Måten han prøvde å late som inenting på, som om det var Chiellini som hadde forbrutt seg på han og ikke omvendt, gjør om mulig saken hans enda mer skammelig.

LUIS SUAREZ FIKK en umiddelbar mulighet til å forklare seg og be om unnskyldning etter kampen. Han valgte å snakke om været. Og mens det virker som om Uruguay sensasjonelt nok prøver å slår en ring rundt biteren er resten av verden på jakt etter VMs største synder.

Det er en kamp verken Uruguay eller Suarez kan vinne.

Det er verken mulig å gjemme seg eller løpe fra bittet i Natal.     

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer