- Som spiss er det første man tenker på å score mål

Melissa Wiik forsvarer kjæresten.

I FYR OG FLAMME: Brann-spillerne var rasende på Peter Kovacs da Odd-spissen utnyttet at Håkon Opdal gikk ned med skade og satte ballen i åpent mål.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
I FYR OG FLAMME: Brann-spillerne var rasende på Peter Kovacs da Odd-spissen utnyttet at Håkon Opdal gikk ned med skade og satte ballen i åpent mål.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Brann 5-1.

Av Peter Kovacs 42 fulltreffere for Odd Grenland i cup- og seriesammenheng, står nok 2-0 målet mot Brann i gårsdagens kvartfinale som det aller enkleste 31-åringen har scoret. Sannsynligvis er det også den nettkjenningen som kommer til å bli husket lengst.Fra tribuneplass på Skagerak Arena kunne Melissa Wiik se kjæresten bruke noen små sekunder på å bli den mest upopulære mannen i Bergen og omegn da han trillet ballen i et keeperløst mål.

Som landslagsspiss og målgarantist i Toppserien for Stabæk (nummer to på toppscorerlista med 15 må), har Wiik i likhet med kjæresten nese for mål. Hun er imidlertid usikker på hva slags løsningen hun hadde valgt dersom hun hadde vært i Kovacs sine fotballsko.

- Det er vanskelig å si hva jeg ville ha gjort. Det er en spesiell situasjon, særlig ettersom det er keeperen som går i bakken. Jeg har ikke fått sett reprisen, men fra der jeg satt så det ut som om han skled i det Peter gikk i press. Dessuten var det Brann-spillere som løp etter for å forsvare målet. Kanskje burde ballen blitt spilt utover linja, men som spiss er det første man tenker på å score mål, sier Wiik til Dagbladet.Wiik, som skal i aksjon for Norge under kvinne-EM i Finland om tre uker, understreker at kjæresten på ingen måte er en ufair spiller, og at dem som hevder han opptrer usympatisk ikke kjenner ham særlig godt. Samtidig peker hun på at dommeren tross alt har myndighet til å underkjenne målet.- I etterkant er det lett å si hva man burde ha gjort, men dette skjer fort og i kampens hete. Man spiller til dommeren blåser i fløyta. Dessuten er jeg sikker på at Peter ville ha tatt det helt fint om scoringen ikke hadde blitt godkjent, sier Wiik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer