- Som Spurs-fan er jeg vant med at ting går i dass

Thorstvedt mener ettmålstap mot Milan vil være en kjempeprestasjon.

MANGLER DE TO STØRSTE STJERNENE: Verken Luka Modric eller Gareth Bale er tilgjengelige for Tottenham på San Siro i kveld. - Det svekker dem veldig, mener Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto:   (AP Photo/Nick Potts/PA Wire)
MANGLER DE TO STØRSTE STJERNENE: Verken Luka Modric eller Gareth Bale er tilgjengelige for Tottenham på San Siro i kveld. - Det svekker dem veldig, mener Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto: (AP Photo/Nick Potts/PA Wire)Vis mer

(Dagbladet): De færreste Tottenham-supportere fortviler veldig over at Jermaine Jenas, Younes Kaboul, Tom Huddlestone og Ledley King er uaktuelle mot Milan i kveld.

Da er savnet av ryggskadde Gareth Bale og blindtarmopererte Luka Modric tøffere å akseptere, selv om Spurs har vunnet sine to siste seriekamper uten superduoen.

Begge skal imidlertid være tilbake til returkampen på White Hart Lane om to uker. For Erik Thorstvedt vil derfor et ettmålstap på San Siro være godt innenfor det akseptable.

- Når de mangler såpass mange folk blir tankegangen litt sånn «ja,ja, det får gå som det vil». Går det bra vil det være en kjempebonus. Og taper de med ett mål i kveld er det en kjempeprestasjon. Da vil alt ligge til rette for å snu det på hjemmebane. Jeg håper bare utgangspunktet ikke blir verre enn av vi kan glede oss til White Hart Lane, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Milan haltet seg videre
Det hører med til historien at også Milan må unnvære flere spillere: Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Antonio Cassano, Mark van Bommel og Urby Emanuelson må alle stå over.

Viasat-kommentator Roar Stokke mener uansett det er Spurs som er mest svekket.

- Det betyr enormt mye at Tottenham mangler Bale og Modric. Modric er arkitekten og hjernen, mens Bale er en av de beste kontringsspillerne i Europa. Den egenskapen ville vært veldig viktig for dem i kveld. Milan er i veldig god form, har vunnet sju av de åtte siste og tatt store steg, selv med flere skader. Jeg holder Milan som knappe favoritter, på grunn av den store erfaringen i Champions League samt skadene til Spurs, sier hen.

INGEN AV DISSE ER MED I KVELD: Gareth Bale, Younes Kaboul, Jermaine Jenas og Luka Modric. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
INGEN AV DISSE ER MED I KVELD: Gareth Bale, Younes Kaboul, Jermaine Jenas og Luka Modric. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Samtidig finnes det noen opplagte lyspunkter for engelskmennene også: Bare Arsenal scoret like mange mål som dem i gruppespillet (18), mens Milan bare puttet sju ganger på sine seks kamper.

Av de 16 lagene i åttendelsfinalene var det heller ingen lag som tok seg videre med så få poeng som Milan (åtte). Blant annet tapte de hjemme mot Ajax.

- Det er vel en grunn til optimisme, Thorstvedt?

- Ja, det var vel bare én kamp i gruppespillet hvor de scoret mindre enn tre mål. Det var mot Werder Bremen, og da scoret de tross alt to. Jeg tror det kan bli gøy i kveld, og jeg gleder meg. Men som Spurs-fan er jeg vant med at ting med jevne mellomrom går i dass. Selv om det vært en veldig oppsving de siste par årene, sier han.

Lover å angripe
Til tross for de mange fraværene har Harry Redknapp varslet at han vil følge oppskriften fra gruppespillet, under mottoet «angrep er det beste forsvar».

Men han skjønner at Spurs ikke har råd til å slippe inn fire mål igjen, slik de gjorde på samme bane i høst, da Gareth Bale nesten reddet et sensasjonelt poeng på egenhånd etter at Inter ledet 4-0 til pause.

- Angrepsfotball var det som fikk oss til sluttspillet i utgangspunktet. Gjennom hele turneringen har vi gitt lag defensive problemer, og det vil vi prøve på igjen på San Siro. Vi kan score her, fastslår han ifølge nyhetsbyrået PA.

HAR SCORET FIRE PÅ SJU KAMPER: Zlatan Ibrahimovic har scoret over halvparten av Milans mål i Champions League denne sesongen. Foto:  (AP Photo/Luca Bruno)
HAR SCORET FIRE PÅ SJU KAMPER: Zlatan Ibrahimovic har scoret over halvparten av Milans mål i Champions League denne sesongen. Foto: (AP Photo/Luca Bruno) Vis mer

Thorstvedt synes det er vanskelig å kritisere Redknapp for den lite kyniske tilnærmingen på bortebane.

- Det har funket til nå, men uansett hvor mye han snakker om det må det være en viss balanse oppi det hele. Spurs har noen folk i backrekka som kan trykke på selvødeleggelses-knappen av og til. Harry har gjort en kjempejobb med laget, så jeg skal ikke begynne å kritisere ham for taktisk naivitet. Det har funket og troppen virker harmonisk. Nye folk kommer inn og gjør en god jobb. Jeg så en oversikt over hvilke klubber som har flest A-landslagsspillere her forleden, og da var Tottenham nummer én med 23. Og det var før de hentet Pienaar. Så det er bredde i stallen.

- Men den sentrale midtbanen kan fort bestå av Palacios og Sandro i kveld, komfortabel med det?

- Det er ikke noen høydare. Men OK, de kan heve seg og gjøre en bra jobb. Det er ikke noen vits i å grue seg. Om det blir tap med ett mål er det et veldig bra utgangspunkt. På White Hart Lane, når folk er tilbake, kan det bli et sabla trøkk. Da skal også Milan få kjørt seg, tror Thorstvedt.

Stokke fascinert av Spurs
Roar Stokke spår en kamputvikling der Milan har mye ballinnehav og hvor Spurs-stopperne Dawson og Gallas får en travel kveld på jobben.

- De to må ha en kjempedag. Dawson er undervurdert, han er en veldig god midtstopper. Jeg tror det vil bli ganske kraftig Milan-trykk. Nøkkelen for Spurs blir å koble inn Rafael van der Vaart i kontringsspillet. Et bra resultat for Tottenham vil være uavgjort eller ettmålstap. Blir det mer enn det skal de få det tøft på White Hart Lane, sier han.

Stokke har sett Spurs ofte i både Premier League og Champions League denne sesongen, og medgir at han har stor sans for den offensive legningen i laget.

NØKTERN: Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt. 
Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
NØKTERN: Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer

- Jeg er blitt fascinert av Tottenham denne sesongen, det har vært mange gode stunder foran TV-skjermen. De har noen vidunderlige offensive spillere som får lov til å spille fotballen de vil. Da får supporterne heller tåle å få et slag i ansiktet iblant.

- Nå må kollektivet stå fram i fraværet av de to største stjernene. Tottenham kan spille med lave skuldre. Det viktigste for dem er nok å klare en topp fire-plassering i Premier League. For supporterne og alle som er glade i klubben tror jeg åttendelsfinale i Champions League er bedre betalt enn mange ville trodd før sesongen. Et avansement mot Milan vil være en stor bonus. Ingen i Spurs vil nok være veldig, veldig skuffa om de ryker ut nå, tror Stokke.

Bortskjemte
Da er situasonen en ganske annen i Milan, mener han, der supporterne historisk sett er langt mer bortskjemte enn man er på White Hart Lane.

- Seriegull er nok høyest på prioriteringslista til Milan også, de er sulteforet på å gjenerobre tronen i Italia. Men supporterne er såpass kravstore at kravet over tid er å være best både i Italia og Europa. Zlatan er så sulten på å vinne CL-finalen. De har vært i 11 finaler og vunnet sju. Supporterne krever at de går videre, sier Stokke.

HOLDER MILAN SOM KNAPPE FAVORITTER:
HOLDER MILAN SOM KNAPPE FAVORITTER: Vis mer