HÅPER PÅ REPRISE:  Thor Hushovd gikk over mål som suveren vinner av  Oslo Grand Prix på sykkel i Oslo i fjor. I kveld arrangeres showløpet for andre gang. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
HÅPER PÅ REPRISE: Thor Hushovd gikk over mål som suveren vinner av Oslo Grand Prix på sykkel i Oslo i fjor. I kveld arrangeres showløpet for andre gang. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .Vis mer

- Som sykkelrytter gjør jeg ikke noe samfunnsnyttig

Derfor samler Thor Hushovd stjernene i Oslos gater i kveld.

||| (Dagbladet): Thor Hushovd står for andre år på rad i spissen for sykkelrittet Oslo Grand Prix. Etter suksessen i fjor, der verdens mest kjente kreftpasient - den sjudobbelte Tour de France-vinneren Lance Armstrong  - var det store trekkplastret, ble Hushovd utnevnt til ambassadør for Kreftforeningen.

- Når en sitter der på setet sitt, så føler en som sykkelrytter at en ikke gjør noe samfunnsnyttig. Av og til er det derfor godt å gjøre noe, fortalte Hushovd på en pressekonferanse i ettermiddag.

Kveldens showløp har målgang på Karl Johan etter 50 runder á én km midt i Oslo sentrum.

Bra felt
- Jeg ser opp til arbeidet Lance har gjort. Og det var ute på en tur jeg kom på den lille ideen med å arrangere dette. I fjor fikk jeg mange gode navn hit. Kanskje for mange - fordi de forsvant litt i oppstyret. Men vi har et bra felt her i år også - og de som kommer kjører vederlagsfritt, sier Hushovd.

Grimstad-rytteren vant løpet i ensom majestet fjor. I år blir de tøffeste konkurrentene trolig Tour de France-toer Andy Schleck og Team Sky-rytter Edvald Boasson Hagen.

- Jeg har vært sliten etter Tour de France. Men jeg har med meg gode hjelpere. Så får vi se om den unge mannen ved siden av meg, kan gi meg kamp, sier Hushovd - og kikker bort på Boasson Hagen.

Godt overskudd
Overskuddet fra rittet går til Kreftforeningen.

- Vi gikk med cirka 400 000 i overskudd i fjor. Men medieomtale rundt rittet i fjor ble målt til 37 millioner kroner. For oss er det viktig også å få omtale rundt Kreftforeningen. Ting som ikke kan verdsettes i kroner og øre, sier leder Anne Lise Ryel til Dagbladet.

Arrangøren hevder at 70 000 mennesker fulgte løpet i fjor.

•Rittet går direkte på NRK 1 fra kl. 19.30.