- Som tatt ut av Dortmund-læreboka til Jürgen Klopp

Superkontring sendte tyskerne til topps i gruppe F.

(Dagbladet): Etter noen åpningsminutter uten annet enn et par slappe langskuddforsøk fra Borussia Dortmund, bestemte Aaron Ramsey seg for å regelrett gi bort et mål til gjestene da et kvarter var spilt.

Like utenfor egen 16-meter ga waliseren bort ballen. Robert Lewandowski fant Henrikh Mkhitaryan, som ikke hadde store vanskeligheter med å sende et hardt og velplassert skudd til side for Wojciech Szcz?sny.

Dermed 1-0 til gjestene fra Tyskland, til Arsene Wengers store fortvilelse.

Redning på strek Men engelskmennene kjempet seg inn i kampen igjen etter en god Dortmund-start.

Da stadionuret viste 38 minutter, kom en aldri så liten kanonade mot målet til Roman Weidenfeller. Presset kulminerte med et Tomas Rosicky-skudd som overlistet de gulkleddes sisteskanse, bare for å bli reddet på streken av Mats Hummels. Stor sjanse for Arsenal!

Like etter fikk de utlikningen.

Kommunikasjonssvikt Bacary Sagna, som var mye involvert i førsteomgang, slo et inn bak Dortmund-forsvaret. En Neven Subotic på vei mot eget mål sklei ballen forbi sin egen keeper. Bak Weidenfeller dukket Olivier Giroud opp, og franskmenn ble ikke satt på nevneverdig prøve da han ble utfordret til å sette ballen i det tomme målet.

Som en ekte måltyv hamret han kula i nettet til 1-1, som også var resultatet etter halvspilt kamp.

Også starten av andreomgangen var av det rolige slaget. Kampen endret derimot karakter etter at Santi Cazorla erstattet Jack Wilshere. Da var det spilt 58 minutter, og derfra og ut var det vertene som hadde overtaket på Emirates, uten at det ble noen sjansebonanaza av den grunn. De få som kom var derimot store.

Som da nevnte Cazorla mottok en flott pasning fra lagkamerat Mesut Özil etter 69 minutter. Innbytteren klinket til på den første berøringen og fikk drømmetreff. Dessverre for Cazorla og Arsenal traff han utsiden av stolpen.

Superkontring Og det var virkelig ikke Arsenals kveld, dette. For da hjemmelaget presset på som mest, gjorde Dortmund det de er aller best på: de kontret.

Fra høyrekanten slo Grosskreutz et perfekt innlegg. På motsatt ende av innlegget ventet selvsagt Robert Lewandowski. Han fikk den tida og det rommet han trengte, og klinket til med en fantastisk volley med bredsida av foten. Det fikk Viasat-kommentatorene til å gå av hengslene.

- Det er som tatt ut av Dortmund-læreboka til Jürgen Klopp, sa Thor Eggen.

- En kontring på øverste, øverste hylle - rett og slett i særklasse. Alle løpene stemmer, timingen er helt utrolig, la Vidar Davidsen til.

Jürgen Klopp selv satt på tribunen i London, etter å ha mistet hodet i borteoppgjøret med Napoli.

Arsene Wenger satte inn en skjeggete Nicklas Bendtner i jakten på ett poeng, men det hjalp ikke. Dermed tok tyskerne over ledelsen i gruppe F, men både Dortmund, Arsenal og Napoli har seks poeng hver.

AVGJORDE: Robert Lewandowski setter 2-1-målet forbi Wojciech Szczesny. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
AVGJORDE: Robert Lewandowski setter 2-1-målet forbi Wojciech Szczesny. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer