UNITED-FAN: Vegard Forren er United-supporter, og ser gjerne Molde-manager Ole Gunnar Solskjær som ny sjef i Manchester-klubben den dagen Alex Ferguson gir seg. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
UNITED-FAN: Vegard Forren er United-supporter, og ser gjerne Molde-manager Ole Gunnar Solskjær som ny sjef i Manchester-klubben den dagen Alex Ferguson gir seg. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

- Som United-fan håper jeg Solskjær overtar etter Ferguson

Og Forren blir gjerne med på lasset.


BUDAPEST (Dagbladet): - Akkurat per dags dato tror jeg uten tvil at han er Norges beste trener, sier Vegard Forren.

Han skal straks ut på Ferencvaros stadion for å trenes av Drillo. Men det er ikke landslagssjef Egil Olsen Molde-stopperen snakker om. Det er selvsagt den dobbelte gulltreneren Ole Gunnar Solskjær.

Spørsmålet er hvor lenge Molde kan beholde manageren sin. Solskjær var i samtaler med Aston Villa, og har siden vært nevnt på ryktebasis ved flere anledninger.

- Hvor lenge han blir, vet jeg ikke. Det kommer i alle fall til å komme tilbud, det er jeg ikke i tvil om, så får vi se hvordan det går, sier Forren.

Klar for United Personlig ville han gjerne sett Solskjær overta managerjobben i United etter Alex Ferguson.

- Jeg som er United-fan håper det. Jeg tror ikke det er noen tvil om at han kunne gjort en god jobb.

- Du tror han er klar for å gå rett inn i den jobben?

- Det han har vist i Molde - jeg skal ikke si at det er nok for å trene United. Men han er ung ennå han også, sier han.

- Og det ville kanskje styrket dine sjanser for en kontrakt med United?

BLIR HAN I MOLDE? Molde-spillerne vet at manageren deres er en ettertraktet mann. 
Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX
BLIR HAN I MOLDE? Molde-spillerne vet at manageren deres er en ettertraktet mann. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi får satse på at det blir om et år, så få vi se om han tar med seg meg, sier Forren med et bredt smil.

Ble med hjem En annen Solskjær har tatt med seg, er Magnus Wolff Eikrem. Han ble med fra Uniteds reservelag hjem til Molde. Om Solskjær forsvinner, legger ikke Eikrem på at det kan bli avgjørende for hans egne veivalg framover.

- Det er ingen hemmelighet at om ikke Ole hadde dratt hjem, så hadde ikke jeg heller vært med. Så det er klart han har hatt mye å si.

22-åringen som vokste opp i Molde er trygg på at det valget han tok for to år siden var det rette.

- Ja, det må jeg absolutt si. Jeg er veldig fornøyd. Utviklingen min har vært bra, og jeg har fått være med å vinne to titler og i tillegg kommet inn på landslaget, sier Eikrem.

Revolusjon Eikrem mener Solskjærs inntreden i Molde har hatt alt å si for suksessen de to siste sesongene.

- Han har revolusjonert hele klubben. Han har fått med seg et fantastisk trenerteam og du ser hvordan vi spiller fin fotball og har mange unge spillere som kommer til å være med i mange år framover.

Selv har han ikke så mange sjefer å sammenlikne med i voksenfotballen. Eikrem har stort sett spilt under Solskjærs ledelse, både i United og Molde. Han mener det er nyttig at Solskjær selv har vært spiller på høyeste nivå og vet hva det handler om. Og dessuten sprer kristiansunderen trygghet i Molde-laget.

- Vi har vært rolige hele veien. Vi har visst at uansett om vi måtte til Fredrikstad og vinne den siste kampen, så har han vært rolig hele veien og det smitter over på spillerne.

- Humør og kos og sånn Molde-trioen Wolff Eikrem, Forren og Espen Bugge Pettersen rakk ikke mange minutter søvn mellom gullfeiringen i Molde og avreise til Ungarn via Gardermoen.

Det bekymrer ikke landslagssjef Drillo nevneverdig.

GULLGUTTER: Vegard Forren (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem etter landslagstrening mandag kveld, under et døgn etter at de tok seriegull med Molde. Foto: HåKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
GULLGUTTER: Vegard Forren (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem etter landslagstrening mandag kveld, under et døgn etter at de tok seriegull med Molde. Foto: HåKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- De er såpass profesjonelle, så at de var oppe litt lenger enn normalt i går, det skjønner jeg, sier han.

Imidlertid synes Drillo det er uheldig at så mange av spillerne spilte kamper søndag at det knapt blir tid til å trene skikkelig før kampen i morgen.

- Det er jo litt ugunstig uansett at nesten alle har spilt søndag. Vi får ikke trent. Ikke minst siden vi har flere nye spillere her, så er det litt dumt. Vi får ingen trening med intensitet her, verken mandag eller tirsdag. Defintitivt ikke mandag, men heller ikke tirsdag. De som har greie på fysikken sier det er dumt å kjøre intensitet til og med på tirsdag. Da blir det litt mer humør og kos og sånn, så får vi ta resten på tavla, sier Drillo.

- VI FÅR IKKE TRENT: Drillo under landslagets første trening i Budapest - som besto av mye gymnastikk og restitusjonstrening. 
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
- VI FÅR IKKE TRENT: Drillo under landslagets første trening i Budapest - som besto av mye gymnastikk og restitusjonstrening. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer