Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Som ventet en drittkamp på en drittbane

Viking tapte mot HamKam.

(Dagbladet.no) HamKam - Viking 3-2.

Regjerende seriemester Brann gikk på en stygg smell mot Aalesund i går, og i kveld var det rogalendingenes tur.

Viking er tippet som en av de sterkeste gullkandidatene, men de klarte ikke få med seg poeng fra gjørmeoppgjøret mot nyopprykkede HamKam.

- Som forventet var det en drittkamp på en drittbane. Det ble bare krig, krig og krig, sa Allan Gaarde til TV 2 etter kampen.

Arne Erlandsen delte ikke Gaardes frustrasjon:

- På min tid slo vi ikke feilpasninger på slike baner, uttalte Erlandsen.

Uwe Rösler var forberedt på krig på en regntung og tung gressbane på Briskeby. Og den første halvtimen ble som den tyske treneren hadde spådd. Ingen av lagene var i nærheten av en målsjanse, og spillerne hadde problemer med å få flyt i spillet.

Det sure været og baneforholdene må ta noe av skylda for det lave tempoet i begynnelsen av kampen.

BRØT STATISTIKKEN: HamKam slo Viking på hjemmebane for første gang på 37 år. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
BRØT STATISTIKKEN: HamKam slo Viking på hjemmebane for første gang på 37 år. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

HamKam er farlig på frispark, noe de beviste i det 33. minutt. Markus Ringberg pustet liv i kampen da han headet inn hedmarkingenes første mål i årets tippeliga, etter et innlegg fra ungutten Jon Anders Rise på dødball.

Farlig på dødballer
I en kamp preget av hardt spill og dueller, var det dødballene som avgjorde.

Sammenlignet med den første var andreomgangen en festforestilling. Karekezi åpnet scoringsballet ved å sette ballen i mål via to Viking-spillere på et langt innkast, rett etter sidebytte.

Viking ville også vise at de kunne utnytte dødballene. Andrius Velicka, som gjorde sin Viking-debut, fikk et langt bein på en corner inne i HamKam-feltet. 2-1. Röslers menn  luktet utligning og presset hedmarkingene.

Spissene viste seg fram

HamKam-spissene fikk mye kritikk av Arne Erlandsen etter den første seriekampen mot Bodø Glimt, og var langt farligere på Briskeby.

Roman Kienast bommet først fra to meters hold etter et innlegg fra kanten i det 59. minutt. Ett minutt etter var han selv servitør og la inn en nydelig ball som Adem Grüven lurte forbi Vikings målvakt, Kristian Nicht. En ny debutant og tomålsledelse til HamKam.  

Viking nektet å innse nederlaget og satte inn en ny corner tjue minutter før slutt.

image: - Som ventet en drittkamp på en drittbane

HamKam-forsvaret fikk igjen problemer med en innoverskrudd corner fra Nicolai Stokholm. Etter klabb og babb i feltet, smalt Børre Steenslid ballen inn i mål fra kloss hold. 3-2.

Men Viking kom ikke nærmere utligning.

Karekezi fikk trampeklapp da han ble byttet ut med Oluwasegun Abiodun to minutter før slutt. Nigerianeren, som gjorde comeback etter seks måneders skadefravær, hadde sjansen til å øke ledelsen på slutten, men skjøt til side for mål fra skrått hold på overtid.

- Dette var fantastisk moro. Det er ingen bra fotballkamp, men vi vinner krigen, sier HamKams kaptein Markus Ringberg til TV 2 etter kampen.

GOD HJEMMEDEBUT: Olivier Karekezi skapte store problemer for Viking og scoret også 2-0-målet til HamKam.
FRUSTRASJON: Ragnvald Soma fikk gult kort for en stygg tackling av Karekezi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media