Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Soma i derbykaos i Wien

Hovedstadskampen mellom Rapid og Austria måtte avbrytes.

KAOS: Politiet måtte gripe inn da Rapid-fansen fikk kampen mot Austria avbrutt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Zolles
KAOS: Politiet måtte gripe inn da Rapid-fansen fikk kampen mot Austria avbrutt. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robert Zolles Vis mer

Hovedstadsderbyet i østerriksk fotball mellom Rapid og Austria måtte søndag avbrytes fordi Rapid-tilhengere stormet banen.

Ragnvald Soma og hans lagkamerater i Rapid fikk dermed ikke fullført den siste hjemmekampen for sesongen.

Rapid-tilhengere, mange av dem maskerte, løp inn på banen rett etter at Austria hadde tatt ledelsen 2-0 ved Zlatko Junuzovic i det 26. minutt. Dommeren avbrøt umiddelbart spillet og sendte spillerne i garderoben.

Om lag 300 politifolk prøvde å få kontroll på situasjonen. Etter 20 minutter besluttet dommeren at kampen ikke ville bli gjenopptatt.

- Det var en vanskelig avgjørelse. Begge lag og vi dommere ville spille videre, men fra de sikkerhetsansvarlige fikk jeg vite at de ikke lenger kunne garantere publikums sikkerhet. Da kunne vi ikke fortsette, sa dommer Thomas Einwaller.

Det lyktes ikke å få Rapid-tilhengerne til å roe seg. Det var bråk også før kampen, da det ble kastet stein mot Austrias spillerbuss. Et vindu ble knust, men ingen ble skadd.

De om lag 2000 Austria-tilhengerne blant 17.500 mennesker på Hanappi-stadion får ros for at de ikke lot seg provosere.

Trolig vil kampresultatet bli satt til 3-0 i Austria Wiens favør. Laget er fortsatt med i kampen om seriegull foran siste runde onsdag.

Rapid er midt på tabellen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media