Soma-kaos i Bryne

Det er fullt kaos i Bryne etter at klubbens styre ønsket at agent Rune Hauge skulle selge Ragnvald Soma til West Ham. Nå har daglig leder Kjell Madland trukket seg i protest.

Bryne-ledelsens bestemte seg i et styremøte på torsdag for å be Rune Hauge om hjelp til å selge Soma til West Ham.

- Jeg kunne bare ikke fortsette i jobben. Avtalen med Hauge signaliserer et veivalg jeg ikke kan akseptere. Derfor følte jeg et jeg ikke hadde et annet valg enn å si opp, sier Madland til Rogalands Avis.

Beklager

Madland har hatt flere konflikter med Hauge. Blant annet ved salget av Alf Inge Håland til Nottingham Forest og den påfølgende rettsaken. Bryne-formann Svein Bergstad beklager at Madland nå gir seg.

- Vi er ikke i posisjon til å la forhold til enkeltmennesker komme foran klubben. Mot West Ham hadde vi opplevd stengte dører. Rune Hauge kunne åpne disse dørene. Med ti millioner kroner i minus og skakkjørt økonomi risikerer vi rettslig etterspill. Da måtte vi inngå avtale med Hauge, selv om han kanskje er fienden, sier Bergstad.

Soma til Italia i dag

Ragnvald Soma reiser til Italia i dag. Torsdag spiller han treningskamp med klubber som Perugia, Milan, Atalanta og Fiorentina på tribunen. Sjøl om klubbledelsen ønsker å selge midtstopperen til West Ham er hovedpersonen ikke ikke i tvil om hvor han vil spille.

- Jeg har hele tiden sagt at Italia er førstevalget mitt. Da kan jeg ikke la være å ta denne muligheten. Så får heller West Ham og andre alternativer vurderes seinere, sier Soma til Rogalands Avis.

Svein Bergstad beklager at Soma i førsteomgang har sagt nei til West Ham.

- Vi er naturligvis skuffet. Det er ikke sikkert at han får kontrakt med en av klubbene i Italia. I tillegg risikerer vi at West Ham trekker seg. Samtidig kunne vi ikke nekte Soma å reise. Vi kan ikke tvinge ham til å velge West Ham, sier Bergstad.

  • West Ham har uansett ikke Soma som sitt førstevalg når de skal kjøpe ny stopper. Manager Harry Redknapp vil helst ha landslagsback Gareth Southgate (Aston Villa). - Jeg skulle gjerne hatt Gareth her. Han er en god venn av Stuart Pearce og ville vært ideell for oss, sier Redknapp til Daily Express i dag.

    (Dagbladet.no)

JUBLER: Ragnvald Soma jubler etter scoring mot Vålerenga i Tippeligaen.