Soma klar til å gratulere Brann-kompiser

Ringer når gullet er i havn.

• Følg Brann - Lyn direkte kl. 19

(Dagbladet.no): Ragnvald Soma vil ikke gi opp gullhåpet med Viking før han må, men så snart Brann sikrer gullet, vil han ringe gamle lagkamerater og gratulere.

Rune Almenning Jarstein vil gjerne prøvespille for Arsenal om han får lov av Odd, mens Vålerenga forhandler med lånespiller Bojan Zajic om en permanent overgang.

Dette skriver lokalavisene etter siste serierunde:

Tromsø-Viking 2-1

Tromsø tok en sterk hjemmeseier, og en beskjeden trener Steinar Nilsen gir Alfheim-publikumet en stor del av æren:

- Det er mye takket være publikum og hvordan vi forbereder oss på det trykket vi får som gjør, at det blir veldig bra. Vi leverer en bunnsolid kamp mot et av de beste lagene i Tippeligaen, og det sier sitt, sier Nilsen til Nordlys.

Ragnvald Somas sjølmål mot Tromsø gir hans tidligere klubb Brann muligheten til å skaffe seg ni poengs ledelse til nummer to - som nå heter Stabæk i stedet for Viking.

VIL GRATULERE: Ragnvald Soma og Viking tapte mot Sigurd Rushfeldt i går. Det betyr minimale gullsjanser i Stavanger. Foto: Scanpix
VIL GRATULERE: Ragnvald Soma og Viking tapte mot Sigurd Rushfeldt i går. Det betyr minimale gullsjanser i Stavanger. Foto: Scanpix Vis mer

Men avgir Brann poeng i kveld, kan Viking fortsatt i teorien ta igjen Brann.

- Det ser meget vanskelig ut nå. Men så lenge det er en teoretisk sjanse, vil jeg ikke avskrive noe, sier han til Rogalands Avis.

Og så snart Brann har sikret gullet, vil Soma være blant gratulantene.

- Da kommer jeg sikkert til å ringe noen av kompisene mine fra Brann og gratulere dem.

Rosenborg-Odd Grenland 4-1

Med Steffen Iversen ute med skade, var Yssouf Koné igjen spisshelten på Lerkendal med to scoringer. Ivorianeren sliter med å bestemme seg for om han vil forlenge med Rosenborg.

- Jeg trives veldig godt i Trondheim. Og det handler ikke om å dra bare for å dra - det kommer an på hva slags klubb det er snakk om, også. Men det handler om mer enn spilletid når jeg nå skal vurdere den nye kontrakten, sier han til Adresseavisen.

I Skien er det lite annet enn teorien som gir grunn til håp. Det betyr at nøkkelspillere forsvinner. Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein skal være i kikkerten til Arsenal, skriver Varden. Ifølge avisas kilder vurderer Arsenal å invitere Jarstein til prøvespill etter sesongen. TV Budstikka.

Soma klar til å gratulere Brann-kompiser

Klubben har sett Jarstein før, og om han får tillatelse fra Odd, er han mer enn klar for en tur til London.

- Det er jeg lysten på. Selvfølgelig. Uten tvil, sier han.

Stabæk-Aalesund 4-2

Stabæk tok steget opp på sølvplass, poenget foran Viking. Etter landslagspausen venter bortekamp mot nettopp Viking om to uker.

- Vi har skaffet oss et kjempespennende og morsomt utgangspunkt før sluttspurten og de tre siste kampene. Stavanger-kampen blir viktig, naturligvis, sier trener Jan Jönsson til

Amund Skiri scoret det første og gjorde forarbeidet før Aalesunds andre mål. Men med fire baklengs er situasjonen fortsatt ubehagelig spennende for AaFK.

- Å score to borte er ikke så verst, men å slippe inn fire er ikke bra. Det er der skoen trykker. Vi har to uker fram til neste kamp og da må vi terpe på defensivt spill og hindre så mange målsjanser og baklengsmål, sier Skiri til smptv.

Vålerenga-Lillestrøm 1-3

Vålerenga tapte lokaloppgjøret, men er godt i gang med å hente Bojan Zajic på fast basis. Spilleren har vært på utlån i høst, men nå forhandler han med Vålerenga om personlig kontrakt, skriver Aftenposten.no.

Om tre uker må Vålerenga gi beskjed til Patrizan Beograd om de vil betale overgangssummen som de allerede er enige om.

Vålerenga klarte aldri å få det beste ut av georgiske Levan Melkadze, som ble løst fra kontrakten i fjor sommer. Zajic er en helt annen historie:

- Uten sammenligning med Melkadze så er Zajic en helt annen spiller. Han blir tatt godt hånd om, og er blitt en av gutta. Han har fått veldig mange venner her, og stortrives. Han snakker også veldig bra engelsk, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

Lillestrøm har bare én gang tidligere i år klart å vinne en kamp der de fikk første mål mot seg, skriver Romerikes Blad.

- Vi har fått så mange trykker i trynet i år. 0-1 etter en svak åpning hvor vi ikke var påmeldt, var en ny trøkk. Derfor er jeg stolt over at gutta klarte det i dag. Det viser at vi også er mentalt sterke, sier trener Tom Nordlie.

Strømsgodset-Sandefjord 4-0

Strømsgodset skaffet seg pusterom til direkte nedrykk og sendte samtidig Sandefjord til 1. divisjon. Trener Dag Eilev Fagermo utropte Thomas Sørum til banens beste etter at han fikk sjansen fra start.

Christer George ble imidlertid vraket fra start, men kom inn og avgjorde kampen da han satte inn 2-0, mener Drammens Tidende.

- Ja, jeg følte at det var spikeren i kista, sier George selv.

Tor Thodesen er allerede tilbudt nye år i sjefsstolen i Sandefjord til tross for at nedrykket ble klart i går. Likevel vil han ikke bruke serieinnspurten til å gi unge spillere kamptid med tanke på neste år.

Han mener spilletid i oktober har liten betydning når neste sesong starter.

- Derfor forandrer vi ikke på tankegangen vår. Vi gir ingen spillere matchtrening nå med tanke på neste sesong, sier Thodesen til Sandefjords Blad.

EN AV GUTTA: Vålerengas sportsdirektør sier Bojan Zajic har blitt «en av gutta» i Vålerenga. Nå vil Oslo-klubben knytte til seg lånespilleren på fast basis.
SUPERRESERVE: Christer George hylles som Godsets superreserve etter storseieren mot Sandefjord.