Soma-salg kan gi milliontap

Blir Ragnvald Soma solgt i løpet av den nærmeste måneden risikerer Bryne å motta rundt fire millioner kroner mindre for spilleren.

Hvis Soma selges før 18. januar skal i følge Stavanger Aftenblad agent Knut Kristiansen ha en prosentandel av overgangssummen. Hvis Bryne-talentet ender i London-klubben West Ham skal i tillegg agent Stig Lillejord ha en del av summen.

Avtalen med Knut Kristiansen ble inngått for to år siden, men er nå sagt opp. Lillejords avtale ble undertegnet da West Ham kom inn i bildet som aktuell klubb for Soma.

Hvis Soma havner i West Ham skal Rune Hauge ha sin del av provisjonen, i tillegg til Kristiansen og Lillejord. Avtalene er ifølge avisa en prosentsats på mellom fem og ti prosent. Ved en salgssum på 25 millioner kroner går fire millioner til Kristiansen og Lillevik. Rune Hauge og spilleren sjøl har i tillegg krav på sin andel.

- Derfor er det egentlig best for Bryne at Soma blir solgt til Italia. Da er det bare én agent som er involvert, sier Ole Nordbø, leder i Bryne Fotball ASA.

Nordbø avviser at klubben ønsker å vente til etter 18. januar for å unngå agentutgifter ved et eventuelt Soma-salg.

- Både for Soma selv og Bryne er det best å få en avklaring så snart som mulig, sier Nordbø

(Dagbladet.no)