Soma til West Ham over helga

Ragnvald Soma reiser til London for å besøke West Ham kommende uke. Bryne har godtatt Somas reise etter å gitt Premier League-klubben en pris på stortalentet.

Brynes daglige leder Kjell Madland bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at en avtale med West Ham er så godt som i havn.

- Foreløpig dreier det seg ikke om en avtale om salg. Vi aksepterer at Ragnvald reiser til London på visse betingelser. Blant annet har vi fått bekreftet at interessen fra West Hams side er veldig stor. Dessuten har vi lansert et beløp og krevd en skikkelig forsikring for Ragnvald mens han er i England, sier Madland.

Han vil ikke kommentere beløpet, men ifølge Aftenbladet dreier det seg om over 20 millioner kroner.

West Ham vil også følge Soma fra tribunen på Bryne stadion i tippeligakampen mot Odd Grenland. Der vil også Anderlecht og to andre utenlandske proffklubber sitte. Madland bekrefter at det er West Ham og Anderlecht er de mest aktuelle kjøperne.

Bryne skal gjøre en siste finpuss på avtalen med West Ham om Somas besøk etter søndagens kamp. Foreløpig konsentrerer de seg om å sikre plassen i Tippeligaen. Med seier eller uavgjort mot Odd Grenland er de på den sikre sida. Hvis det blir tap, og kampen Vålerenga-Start får en vinner, er Bryne nødt til å spille kvalifisering for å beholde plassen.