Somen er Odds nye diamant

Her er en av Tippeligaens mest spennende nykommere. Kameruneren Somen A. Tchoyi tok like godt sjefsrollen i sin første kamp for Odd Grenland.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

SKIEN (Dagbladet): -  Bortsett fra de siste ti minuttene synes jeg at Somen klarte seg veldig bra. Når han får flere kamper og større trygghet, vil han bare bli bedre og bedre, sier Odd-trener Arne Sandstø.

I fjor hentet Skiens-klubben Olivier Occean til Norge. Med 14 scoringer ble kanadieren en av Tippeligaens største profiler. Nå kan Sandstø ha funnet en ny diamant.

-  Somen kom til oss som et ubeskrevet blad i vinter. Vi fikk et tips fra en agent og bestemte oss for å ta en nærmere kikk på ham, så han ble med oss på treningsleir på Kypros. Det er jo ikke tvil om at vi likte det vi så, understreker Sandstø.

Opsjon på kjøp

Foreløpig er 22-åringen fra Kamerun bare på utlån fra Union Douala fram til sommeren, men Odd har sikret seg opsjon på kjøp, og fortsetter Tchoyi som han har gjort til nå, vil ikke Odd-ledelsen vente lenge før man tar opsjonen i bruk.

-  Vi vil se det an et par, tre kamper til. Så tar vi en avgjørelse, sier Sandstø, vel vitende om at han kan ha funnet det alle lag ønsker seg: en Patrick Vieira, en Roy Keane eller en Kjetil Rekdal. Rett og slett en markant skikkelse både på og utenfor banen.

-  Jeg spurte ham før kampen om han var nervøs, forteller Sandstø.

 KOM, TRENTE OG VANT: Somen kom til Odd som et ubeskrevet blad i vinter. Så ble han med på treningsleir på Kypros. I går briljerte han på Odd Stadion. Foto: Torbjørn Berg
KOM, TRENTE OG VANT: Somen kom til Odd som et ubeskrevet blad i vinter. Så ble han med på treningsleir på Kypros. I går briljerte han på Odd Stadion. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

-  Da så han bare rart på meg. Så gikk han på banen og tok grep umiddelbart.

Aldri i tvil

Odd-treneren har lenge lett etter rett mann til ankerrollen sentralt. Bent Inge Johnsen har ikke innfridd, og selv 11 kilo lettere ble han skjøvet ned på backplass fra start i går.

-  Den avgjørelsen tok vi tidlig i uka, sier Sandstø.

Og han angret ikke i går.

-  Somen er fysisk sterk, har god oversikt og er veldig direkte i sitt spill framover på banen. Mot slutten holdt han for lenge på ballen, men totalt sett var han absolutt blant våre beste her i dag, sier Odd-treneren.

Likevel var det ikke nok for hjemmelaget, som dominerte i både spill og sjanser. Da Jan Tore Amundsen ble revet ned av Janne Hietanen, og Odd fikk straffe etter en times spill, trodde de fleste at alle poengene skulle bli igjen i Skien. Det trodde også Christian Flindt Bjerg, som satte straffen i mål.

-  Jeg trodde at jeg skulle bli matchvinner på den. Veldig surt at de scorer på én av de få sjansene de hadde. Vi hadde fortjent å vinne, sier Flindt Bjerg.

Kanonskudd

Men ut av intet banket Karim Essediri inn utlikningen på vakreste vis. Fra 20 meter dundret han ballen i krysset, utagbart for Erik Holtan i Odd-buret.

-  Et fint mål, men det er langt viktigere for meg at vi fikk med oss ett poeng, sier Essediri beskjedent.

-  Et noe heldig poeng, det skal jeg innrømme, sier Otto Ulseth.

Tromsø-treneren hadde all grunn til å smile etter seriestarten på bortebane.

-  Odd var gode og hadde flere sjanser enn oss. Vi ble litt baktunge i 2. omgang, men totalt sett var dette en veldig bra serieåpning, sier Ulseth.