- Somen kan spise Martin levende

Stabæk selvsikre før toppkampen

• Følg Brann - Stabæk direkte kl. 18!

(Dagbladet.no): Midtbaneduellen mellom Somen Tchoyi og Martin Andresen kan bli avgjørende når Brann og Stabæk braker sammen i kveld.

Tchoyi har imponert stort i vårsesongen, mens Andresen har spilt seg gradvis i form etter en rusten start.

Forrige uke lekte Stabæk med tanken på hente landslagskapteinen til Nadderud, men Inge André Olsen mener de allerede har en midtbanespiller som er bedre.

- Med den fysikken som Somen har, kan han spise Martin levende ved å plukke ballen fra ham og gjøre ham usikker. Spørsmålet er bare om Somen er våken og på hugget, han har en tendens til av og til å sove, sier Olsen til Bergens Tidende.

Bedre uten Sæternes

I dagens papirutgave av Dagbladet vurderer Nils Johan Semb lagene opp mot hverandre, og konkluderer med at Brann er sterkest på papiret.

Det er Olsen uenig i.

BLIR USIKKER? Inge Andre Olsen tror Somen Tchoyi kommer til å plukke ballen fra Martin Andresen, og gjøre ham usikker. Foto: SCANPIX
BLIR USIKKER? Inge Andre Olsen tror Somen Tchoyi kommer til å plukke ballen fra Martin Andresen, og gjøre ham usikker. Foto: SCANPIX Vis mer

- Spiller for spiller er Stabæk bedre enn Brann. Vi har flere ekstreme ferdigheter i laget, med spillere som kan avgjøre på egenhånd, som for eksempel Daniel Nannskog, sier han.

Brann har mistet Bengt Sæternes og Helge Haugen denne sommeren, og hentet inn svenske Joakim Sjöhage som spisserstatter.

Det har merkelig nok fått enkelte i Bergen til å snakke om spisskrise - men Olsen mener Brann er et bedre lag uten Sæternes, som bare scoret i to kamper i vårsesongen.

- Spisskombinasjonen Thorstein Helstad/Robbie Winters minner veldig om Daniel Nannskog/Veigar Pall Gunnarsson, med en rask og god avslutter, i tillegg til en smart spiller som søker rom. En slik kombinasjon er mye vanskeligere å forsvare seg mot enn et spisspar med en stor og sterk spiss som Sæternes, sier Olsen til Bergens Tidende.

Stabæk topper tabellen før rundens toppkamp med 28 poeng. Brann er toer med 26 poeng. I vårsesongen var rødtrøyene det eneste laget som klarte å slå gjengen fra Nadderud.

<B>KANONSESONG:</B> Somen Tchoyi er nummer to på Dagbladets spillerbørs.
<B>SELVSIKKER:</B> Inge André Olsen mener Stabæk er bedre enn Brann spiller for spiller.