<strong>SKADEFRI:</strong> Kenneth Gangnes har slitt med skade i en lengre periode, men er nå tilbake i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKADEFRI: Kenneth Gangnes har slitt med skade i en lengre periode, men er nå tilbake i hoppbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Hopping, Sommer Grand Prix

Sommer Grand Prix: Gangnes tilbake fra skade

Kenneth Gangnes konkurrerer endelig på den internasjonale scenen igjen. Torsdag ble hopperen nummer fem i kvalifiseringen til åpningsrennet i Sommer Grand Prix.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

28-åringen fra Kolbu gjorde et svev på 125,5 meter i polske Wisla. Hjemmefavoritten Maciej Kot tok førsteplassen etter å ha hoppet to og en halv meter lenger enn Gangnes.

Med et hopp på 127 meter ble Daniel-André Tande treer i kvalifiseringen til lørdagens individuelle renn. Det skilte 2,7 poeng opp til Kot.

Gangnes er tilbake etter kneskaden som holdt ham på sidelinjen i ni måneder. Fredag skal han i aksjon for Norge i lagkonkurransen. Det gjør han sammen med Tande, Anders Fannemel og Robert Johansson.

I torsdagens hoppkvalik ble Fannemel nummer åtte (126,5 meter), mens Johansson tok 14.-plassen (121,5). Joachim Bjøreng endte opp med å bli nummer 37 (119,5).

De 50 beste er kvalifisert til åpningsrennet i Sommer Grand Prix.

Torsdagens formiddagstrening blåste vek. Kraftig vind (6 m/s) gjorde at den polske arrangøren måtte ta grep. Treningen ble flyttet til kveldstid før kvalifiseringen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer