GRYENDE FORM: Daniel-André Tande viste lovende tendenser i dagens konkurranse i Wisla. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GRYENDE FORM: Daniel-André Tande viste lovende tendenser i dagens konkurranse i Wisla. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Sommerhopp i Wisla

Sommer Grand Prix: Tande rett utenfor pallen

Daniel-André Tande endte som nummer fire i åpningsrennet i Sommer Grand Prix i hopp. Det ble dobbelt polsk med Dawid Kubacki som vinner.

Tande hadde fire poeng å hente inn på Maciej Kot foran finaleomgangen. Kongsberg-hopperen landet på 125,5 meter, mens Kot hadde 133 meter. Tyske Karl Geiger var 1,5 poeng foran etter et hopp på 130 meter.

I finalen økte Tande med en halvmeter, men hjemmehopperen Dawid Kubackis 132,5 meter klarte ingen å tukte. Både Geiger og Kot tok seg også forbi nordmannen, som endte opp med den sure fjerdeplassen.

- Henger godt med

Kubacki slo Kot med 3,4 poeng, mens Geiger var bak med 5,1. Tande hadde 6,3 poeng opp til pallplassen.

- Vi henger godt med og det er viktig for oss med tanke på endringene vi har gjort. Nå kan vi fortsette med det harde arbeidet og være sikre på at kursen er god, sier sportssjef Clas Brede Bråthen i en SMS.

Kenneth Gangnes var tidlig ut i 1. omgang, og et svev på 123,5 meter holdt til niendeplass. I finalen slo han til med 127 meter, men klarte bare å avansere en plassering med sine totalt 241,2 poeng.

Robert Johansson landet på 123 meter i begge hoppene, og med 239,5 poeng holdt det til 10.-plass.

Gleder seg over Gangnes

- Det er spesielt gledelig at Kenneth er tilbake med gode resultater etter et langt skadeavbrekk. Robert leverer også kanskje sin sterkeste prestasjon på sommeren noensinne. Daniel hopper bra uten å ta ut sine makshopp, sier Bråthen.

Anders Fannemel fant ikke flyten i sitt første hopp og landet på bare 120,5 meter men med 129 meter i finalen hoppet han seg opp fra 30.- til 21.-plassen.

Joachim Ødegaard Bjøreng endte sist i rennet med sine 100,5 meter.

Neste konkurransen i Grand Prix blir i tyske Hinterzarten med to renn siste helgen i juli.

(NTB)