Sommer og Solveig

Solveig Gulbrandsen er tilbake i hverdagen. Og den er morsom nok - med sol og bad og fotballkamp i dag med en haug sølvvinnere fra EM.

Overgangen fra EM-finalen med 21 151 tilskuere, og hjemmekamp på Sofiemyr med normalt 400 tilskuere er stor.

Likevel gleder Solveig seg til å komme tilbake til serien. Hun var sammen med fem andre Kolbotn-spillere i EM-troppen. I dag møter hun ytterligere to landslagsvenninner i toppkampen mot Klepp.

Sju sølvvjenter bør være gull for publikum.

Solveig håper det gode EM-resultatet fører til større oppslutning av tilskuere. Etter fem serierunder er Klepp på tredje plass, fem poeng bak ledende Kolbotn.

-  Det blir en tøff match og det blir viktig å ha den rette innstillingen. Vi har tre kamper igjen før sommerferien og må holde trykket oppe, sier Solveig.

Shopping som oppladning

Hun tror det er lurt å kople av med andre ting enn fotball før kamp.

-  Shopping av klær og dvd\'er er en god oppladning. Det funket under EM, selv om trenerne våre ble litt frustrerte, sier Solveig og ler.

 HOPPER PÅ SEIER:  Toppserien er i gang igjen i dag, og når Solveig Gulbrandsen og Kolbotn møter Klepp, vil sju av jentene som tok sølv i EM være i aksjon. Foto: Bjørn Langsem
HOPPER PÅ SEIER: Toppserien er i gang igjen i dag, og når Solveig Gulbrandsen og Kolbotn møter Klepp, vil sju av jentene som tok sølv i EM være i aksjon. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Dessuten har man alltid mer krefter enn man tror. Det merket vi i EM-kampen mot Sverige.

Omstilling

Solveig har slappet av noen dager i Spania etter EM.

-  Det har vært godt med noen dager å komme seg på, sier hun mens hun nyter solen på Ingierstrand, et utspark på utsiden av Oslo.

Hun legger raskt til at badetemperaturene her hjemme ikke kan måle seg med dem man finner i Spania, og skuler bort på fotografen.

Solveig spiller fordi det er gøy, men i det siste har det blitt litt mye.

-  Man trenger ofte tid til å omstille seg, og da er det godt å gjøre noe som ikke har med fotball å gjøre.

Det forventes at hjemmelaget Kolbotn går hardt ut i dag og satser på å få mål tidlig.

-  Klepp er gode til å forsvare seg, så det kan bli vanskelig, mener Solveig.

Hun tror det skal gå bra så lenge Kolbotn klarer å spille som et lag.

-  Vi må vinne for å beholde ledelsen, sier hun bestemt.