Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sommer-OL utsettes

IOC-topp Dick Pound sier at sommer-OL i Tokyo vil bli utsatt - trolig til 2021.

SISTE NYTT: Storbritannia stenges ned. Video: Dagbladet TV / Bilder: Scanpix Vis mer

IOC-veteranen Dick Pound forteller til US Today at han vet at sommer-OL i Tokyo blir utsatt - trolig til 2021.

- Basert på informasjonene IOC har, er en utsettelse av OL blitt bestemt. Sommerlekene kommer ikke til å starte 24. juli som planlagt. Det vet jeg, sier Dick Pound, som har vært en av IOC' mest innflytelsesrike medlemmer i en årrekke, til avisa.

Detaljene vil bli bestemt i løpet av de neste fire ukene.

FÅR NEPPE LØPE OL I SOMMER: De olympiske lekene blir utsatt ifølge IOC-veteranen Dick Pound. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FÅR NEPPE LØPE OL I SOMMER: De olympiske lekene blir utsatt ifølge IOC-veteranen Dick Pound. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Dick Pound er fra Canada, som nylig besluttet at de ikke ønsker å delta i OL om det blir arrangert i sommer.

- Dette vil komme i etapper. Vi vil utsette dette, og så starte arbeidet med å flytte de olympiske sommerlekene. Det er et mektig arbeid som venter, forteller det svært erfarne IOC-medlemmet.

Tidligere i dag ba Norges idrettspresident Berit Kjøll idrettsstyret om å beslutte at Norge ikke sender utøvere til Tokyo-OL dersom lekene ikke utsettes.

HEVDER AT OL BLIR UTSATT: IOC-veteran Dick Pound. AP Photo/Kerstin Joensson, File)
HEVDER AT OL BLIR UTSATT: IOC-veteran Dick Pound. AP Photo/Kerstin Joensson, File) Vis mer

Den utsettelsen kommer imidlertid snart, ifølge IOC-toppen Dick Pound.

- Må stole på fagpersonene

Den norske svømmelegenden Aleksander Hetland er glad for at IOC ser ut til å lytte til fagpersonene i lys av coronapandemien som rammer hele verden.

- Idrettspresident Berit Kjøll ønsker at Norge ikke sender utøvere til Tokyo-OL dersom lekene ikke utsettes. Hva mener du er det riktige?

- Jeg tenker at IOC følger WHO sine retningslinjer. WHO kan dette best, ikke IOC eller Norges Idrettsforbund. Det handler om å stole på fagpersonene, sier Hetland til Dagbladet.

De olympiske sommerlekene har blitt avlyst tre ganger tidligere, i 1916, 1940 og 1944, alle på grunn av verdenskriger.

FYLLEANGST: Karsten Warholm rørte en hel nasjon da han holdt tale under idrettsgallaen, men alt gikk ikke som planlagt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
VIL IKKE SENDE UTØVERE: Idrettspresident Berit Kjøll og kulturminister Abid Raja møtte pressen etter et møte mandag 23. mars. Der kom de med sine anbefalinger når det kommer til sommer-OL i år. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart