Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sommer på to hjul?

Registrer din aktivitet og vær rustet til en sykkelsommer.

Sykkelferie trenger ikke bare være milelange asfaltveuer, også stiene i fjellet kan være et perfekt underlag for sommerens feriedager.

- Norge på sykkel byr på fantastiske naturopplevelser, dessuten får du rørt på kroppen og opplevd mange steder som du ikke ville gjort med bil, sier Sveinung Bjørkøy, kurs og markedansvarlig i Stifinner naturopplevelser as.

Ikke bare rallar

Sykkelferie i Norge er ikke bare den kjente Rallervegen fra Finse. Norge har et unikt stinett i fjellet, og loven om fri ferdsel gjør det mulig å komme frem nesten overalt du vil.

Det jobbes også kontinuerlig med å tilrettelegge grusveier og turveier i Norge.

- Jeg anbefaler alle som har mulighet til å feriere i Norge på sykkel. Man kan for eksempel sykle fra hytte til hytte og lage en skikkelig tur ut av det. Man får sett mer enn man gjør på en fottur, påpeker Bjørkøy.

Bedriften Stifinner naturopplevelser AS arrangerer blant annet sykkelturer for bedrifter og terrengsykkelkurs. De har bred erfaring når det gjelder å ferdes på sykkel i det norske terrenget.

Gode råd

DET STORE UTLANDET: Neste torsdag kommer vi med sykkelferier i utlandet. Følg med på Dagbladet.no. Foto: KNUT MOBERG
DET STORE UTLANDET: Neste torsdag kommer vi med sykkelferier i utlandet. Følg med på Dagbladet.no. Foto: KNUT MOBERG Vis mer

- Sykkelferie er naturlig nok billigere enn bilferier, men man bør investere i litt utstyr før man reiser. Det vil gjøre turen mer komfortabel. En god terrengsykkel og en god sekk er nødvendig. I tillegg er det viktig å ha med lappesaker og mekkeutstyr tilfelle noe skulle skje med sykkelen når man er langt inne i de dype skoger, anbefaler sykkelentusiasten.

Han peker videre på viktigheten av å forberede seg godt. På www.terrengsykkel.no finnes det flere hundre sti- og veibeskrivelser fra erfarende syklister. Her kan man også få tips og inspirasjon til turen.

- Lytte til erfarende fjellfolk er ekstra viktig når man reiser på sykkeltur. På denne måten unngår man å måtte snu på grunn av dårlige stier, eller andre uforutsette ting. Når man har en godt forbredt tur, godt utstyr og kart og kompass er alt klart for en perfekt sommerferie på sykkel, smiler Bjørkøy.

Rallarvegen er oppe hver sommer, men for de som har syklet der før er det nok av andre muligheter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling