IKKE I FORM: Bjørnar Ustad Kristensen ble nest sist og 11.-mann i sitt heat på svært ordinære 8.39,85 i VM i Daegu.Foto: SCANPIX/AFP/PETER PARKS
IKKE I FORM: Bjørnar Ustad Kristensen ble nest sist og 11.-mann i sitt heat på svært ordinære 8.39,85 i VM i Daegu.Foto: SCANPIX/AFP/PETER PARKSVis mer

Sommerbronkitt ødela for Ustad Kristensen

- Jeg hadde ikke noe å gi.

Bjørnar Ustad Kristensen mente at en bronkitt han pådro seg tidligere i sommer gjorde ham sjanseløs i mandagens kvalifisering på 3000 meter hinder i friidretts-VM.

Han ble nest sist og 11.-mann i sitt heat på svært ordinære 8.39,85.

- Jeg hadde ikke noe å gi. Det gikk tungt fra start, så nå er jeg «drit skuffet», sa Bjørnar Ustad Kristensen til NTB noen minutter etter løpet.

Han la seg midt i feltet fra start, men allerede etter 250 meter måtte han gi en luke til løperne foran. Han løp det meste av veien helt sist, men klarte å ta igjen polakken Lukasz Parszczynski 300 meter før mål og unngikk sisteplassen.

Sett med norske øyne var den eneste spenningen i løpet om Ustad Kristensen skulle klare å unngå sisteplassen i heatet sitt.

- Jeg har merket at det har vært tungt og gått litt opp og ned de siste ukene, men jeg har forsøkt ikke å fokusere så mye på det. Nå kan jeg slå fast at oppkjøringen ikke har vært bra nok, og det holdt ikke mot verdens beste, slo Sandnes-løperen fast.

Svakeste - Klart det er surt det som skjedde, men selv om det gikk veldig tungt, vurderte jeg aldri å bryte. Men dersom jeg hadde løpt som jeg gjorde i Berlin-VM for to år siden, ville jeg trolig vært i finalen her, mente han noen minutter etter at han var ferdigløpt.

I Berlin endte Ustad Kristensen på 21.-plass i kvalifiseringen med 8.28,49. Det hadde ikke holdt i Daegu mandag, for den siste som gikk til finalen løp inn til 8.23,88.

Nå endte han på 29.-plass av de 35 som startet i kvalifiseringen, og det er den svakeste VM-innsatsen hans noensinne. I Osaka i 2007 endte han på 24.-plass.

- Målet var å være offensiv, men det klarte jeg ikke på førsterunden en gang.

Ikke vondt - Selv om det gikk tungt helt fra start, hadde jeg det ikke så vondt underveis, for jeg klarte jo ikke å presse meg i det hele tatt, sa Ustad Kristensen, som forklarte hvordan bronkittsykdommen i sommer hadde artet seg:

- Like etter lag-EM i Izmir ble jeg dårlig og fikk ikke trent på to uker. Etter det har jeg ikke følt meg helt på topp, men det er gått litt opp og ned.

- Da jeg snakket med dere (norske pressefolk) før kvalifiseringen, nevnte jeg ikke dette, for jeg måtte jo tenke positivt. Hvis ikke jeg hadde gjort det, ville det jo ikke vært noen vits i å stille opp her i det hele tatt, sa han til NTB.

- Hva nå?

- Det blir kanskje et par løp til før sesongen er over, men først og fremst må jeg få sjekket helsa for å finne ut hva som er galt. Deretter blir det å starte oppkjøringen mot EM i Helsingfors og OL i London neste år. Jeg er bare 29 år gammel, så jeg satser for fullt videre. Jeg kan i alle fall ikke la meg knekke av et dårlig løp, avsluttet han.

Kenyaneren Ezekiel Kemboi vant Ustad Kristensens heat med sterke 8.10,93, som var den beste tiden i kvalifiseringen på 3000 meter hinder mandag.

(NTB)