Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sommerens EM-kamper kan gå for tomme tribuner

- Vi kan ikke utelukke terrorisme.

ARRANGERER EM: Frankrike er verter for sommerens store fotballarrangement. Foto: Scanpix
ARRANGERER EM: Frankrike er verter for sommerens store fotballarrangement. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter terroren i Paris og Brussel, øker bekymringen for nye anslag under sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Vertsnasjonens styresmakter lover at alle mulige tiltak vil bli iverksatt for å holde mesterskapet trygt, men kan ikke gi noen garantier.

Tiltakene innebærer blant annet 10 000 sikkerhetsvakter, rutinemessige søk etter bomber og mulighet for metalldetektorer ved stadioninngangene. Nå bekrefter også visepresident i UEFAs eksekutivkomité Giancarlo Abete at kamper kan bli spilt for tomme tribuner.

- Vi kan ikke utelukke muligheten for å spille bak lukkede dører på samme måte som vi ikke kan utelukke terrorisme, forteller Abete til Radio 24.

Planlagt folkefest I utgangspunktet skal EM være en fest. En arena hvor folk på tvers av nasjoner møtes og forbrødres. Frykten for at det ender med tragedie gjør likevel sitt til at flere kan komme til å holde seg borte fra arrangementet.

Det ønsker ikke Wales-manager Chris Coleman skal skje.

- Jeg tror disse folkene vil at vi skal låse oss inne i husene våre 24 timer om dagen. Hvis vi gjør det, lar vi dem få viljen sin, og det bør ikke skje, sier Coleman til BBC.

Den tidligere Fulham-treneren forstår likevel at mange er urolige.

- Det kommer alltid til å være en tvil hos folk. Men man håper og ber om at alt kommer til å gå bra. Vi må alle reise dit og prøve å nyte turneringen og underholde folk så godt det lar seg gjøre, sier Coleman.

Preget Høgmo Norges landslagssjef har også reflektert over terroren som har rammet Europa. Per-Mathias Høgmo leder i morgen de norske gutta i kamp mot Estland, men han har tenkt mye over konsekvensene av hendelsene i Belgia.

- Det som har skjedd i Brussel er tragisk og preger oss alle. Det handler om de store spørsmålene i verden. Og det fotballen kan gjøre er å sørge for at forskjellene minsker, og ikke øker, mellom folk og land, mener Høgmo.

Hele Norges coronakart